ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ

tempi1 (Αντιγραφή)Επιστολή στον υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ζητά άμεση κρατική παρέμβαση για το θέμα του καταρροϊκού πυρετό έστειλε σήμερα ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος σε συνέχεια των όσων αποφασίστηκαν χθες σε ευρεία σύσκεψη στο Μακρυχώρι.

Στην επιστολή ο δήμαρχος τεμπών αναφέρει:

“Με την παρούσα επιστολή μας, θέλουμε να σας τονίσουμε, την σοβαρή και δυσμενή κατάσταση που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του καταρροϊκού πυρετού σε αιγοπρόβατα. Το γεγονός της συνεχούς καταγραφής νέων κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης – μετάδοσης – εξάπλωσης του ιού μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους, ώστε να αναλάβουμε δράση για την αντιμετώπιση της νόσου.

tempi2 (Αντιγραφή)Ως φορέας πρώτου βαθμού τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την άμεση επαφή που έχουμε με τα κατά τόπους αρμόδια κτηνιατρεία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας, τους αρμόδιους κτηνοτροφικούς συλλόγους – μεμονωμένους κτηνοτρόφους της περιοχής του Δήμου μας, καταγράψαμε την αγωνία – απογοήτευση για την δυσμενή εξέλιξής της με τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβει η Πολιτεία.

Προτείνουμε:

  1. την άμεση σύγκλιση σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήτοι: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφερειών, Ομοσπονδιών Κτηνοτρόφων, προς εξεύρεση αποτελεσματικής λύσης για τον περιορισμό και καταστολή της νόσου.
  2. Την εξεύρεση κονδυλίων για την επιχορήγηση μέρους της δαπάνης της προμήθειας των κατάλληλων σκευασμάτων εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών για τον ψεκασμό εστιών μόλυνσης
  3. Κάλυψη μέρους του κόστους προμήθειας εμβολίων για τον καταρροϊκό πυρετό
  4. Αποζημίωση κτηνοτρόφων για τα ζώα που θανατώνονται καθώς των μελλοντικών απωλειών τους”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ