ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εντονο το πρόβλημα στον Τύρναβο σύμφωνα με τον Αστ. Ροντούλη

εμβόλιαΈνα σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης εμβολίων αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, όπως άλλωστε και όλα τα Κέντρα Υγείας του νομού και πιθανότατα της χώρας, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κινδυνεύουν να εμφανιστούν ανεμβολίαστοι στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το θέμα φέρνει σήμερα στην επικαιρότητα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δράση Πολιτών» Στ. Ροντούλης ο οποίος προσερχόμενος με τα παιδιά του στο Κέντρο Υγείας για να τα εμβολιάσει βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρόβλημα.

Όπως αναφέρει ο κ. Ροντούλης, οι γιατροί τον ενημέρωσαν για τις ελλείψεις αλλά και για τα έγγραφα που έστειλαν τόσο στη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ όσο και στον διοικητή των νοσοκομείων του νομού, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών μεταξύ των παιδιών, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρξει κάποια αντίδραση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Ροντούλης όπως υποστηρίζει επικοινώνησε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Λ. Μακρή, ο οποίος παραδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος, αν και όπως εξήγησε έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Υγείας το οποίο αναμένεται να στείλει απάντηση πιθανώς και σήμερα, η οποία όμως δεν θα συνοδεύεται από τον απαραίτητο αριθμό εμβολίων τα οποία εμφανίζουν έλλειψη πανελλαδικά.

Ο κ. Ροντούλης με αφορμή και την ιδιαιτερότητα του Τυρνάβου λόγω του οικισμού των αθιγγάνων που εμφανίζει κρούσματα ηπατίτιδας Α, ζητά την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, που όπως αναφέρει αναμένεται να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς την Πέμπτη και καλεί το δήμαρχο Τυρνάβου να παρέμβει αποφασιστικά στις διοικήσεις της ΥΠΕ και του νοσοκομείου, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να έλθουν ακόμη και κατά προτεραιότητα εμβόλια στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου.

Πάντως ο κ. Ροντούλης συνεχάρη τους γιατρούς και το προσωπικό του Κ.Υ. που χωρίς μέσα και με αρκετές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας ότι όλοι και κυρίως η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να τους στηρίζουν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ