Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Α. ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ

Με αφορμή το θέμα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Τεμπών (Συκούριο, Μακρυχώρι) και σε απάντηση της ανακοίνωσης του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστου Μπίκα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Τσούγιας αναφέρει τα εξής:

“Είναι αναληθές το γεγονός ότι ο Παιδικός Σταθμός Συκουρίου δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού – λειτουργεί κανονικά κι ήδη έχουν γίνει οι εγγραφές των παιδιών.

Πρόβλημα με την έλλειψη μαγείρισσας δημιουργήθηκε λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλου, όμως ο Δήμος Τεμπών έχει ζητήσει την πλήρωση της αντίστοιχης θέσης μέσω μετατάξεων.

Ήδη και με την ίδια διαδικασία προσέλαβε παιδαγωγό πριν από τέσσερις μήνες για να καλύψει ανάγκες του Παιδικού Σταθμού Συκουρίου.

Σε ό,τι αφορά την προτροπή του κ. Μπίκα «δωρεάν φαγητό», του υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Τεμπών με Απόφαση της Δημοτικής Αρχής εδώ και δύο χρόνια, λειτουργεί με δωρεάν τροφεία, κάτι που συμβαίνει σε ελάχιστους Δήμους.

Συμπερασματικά για το Δήμο Τεμπών, η κοινωνική ευαισθησία, η κοινωνική συνοχή, η διατήρηση των κοινωνικών δομών είναι στοιχεία αδιαπραγμάτευτα και η λειτουργία τους είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν τόσο με την μείωση των πόρων, όσο και τη μείωση του προσωπικού”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ