ΕΚΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΣΤΗΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

8QKΤη διαφωνία της με την απόφαση να αφαιρεθεί από τη διδακτέα ύλη στο μάθημα της Βιολογίας της Α’ Γυμνασίου το κεφάλαιο που αφορά στην αναπαραγωγή του ανθρώπου εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), παρά την προηγούμενη θετική εισήγηση του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου “πρέπει ορισμένα πράγματα να τα περάσεις στα παιδιά, έχουμε ελεύθερη σεξουαλική ζωή από τα 13 και είναι με τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες γεμάτο το σχολείο”, θέση την οποία οι βιολόγοι επικροτούν, ωστόσο οι οδηγίες που δίνονται για τη διδασκαλία των θετικών μαθημάτων αφαιρούν το κεφάλαιο της αναπαραγωγής από τη διδακτέα ύλη, σύμφωνα με τους ίδιους.

“Προφανώς με την απόφαση αυτή αφαιρείται και η μοναδική ευκαιρία που έχουν οι μαθητές του Γυμνασίου να γνωρίσουν το αναπαραγωγικό σύστημα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Απευθυνόμενοι προς τον υφυπουργό Παιδείας, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, οι βιολόγοι ζητούν να μάθουν:

“α) εάν το ΙΕΠ υιοθετεί αποφάσεις και ασκεί πολιτική αντίθετη από την ορθώς σχεδιασμένη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο Κοινωνικό Σχολείο, 

β) εάν το Υπουργείο έχει αποφασίσει οτιδήποτε εισάγεται στο “Κοινωνικό σχολείο” να αφαιρείται από το “κανονικό” σχολείο ή

γ) εάν, τελικά, δεν υπάρχει καμία σχεδιασμένη εκπαιδευτική πολιτική, αλλά ασκείται αδόμητα και αποσπασματικά”.

news.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ