ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΆΔΩΝΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΉΤΑΝ ΛΕΕΙ «ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗ»

792«Ρητορική υπερβολή» χαρακτήρισε την χθεσινή πρωτοφανή προτροπή του, για απόσυρση των καταθέσεων αν πέσει η κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι ανασκευάζει και τελικά δεν θα αποσύρει τα χρήματα του από τις ελληνικές τράπεζες, αν αλλάξει η κυβέρνηση ακόμη και αν πρόκειται να τα χάσει…
 
Στην πραγματικότητα όμως, επέμεινε στην ουσία των δηλώσεων του καθώς επανέλαβε το σενάριο της κατάρρευσης της τραπεζικής πίστης σε περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα με στόχο την επιστροφή στη δραχμή. Σχετικά με τις σφοδρές επιθέσεις που δέχτηκε από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε ζητώντας τους να επιστρέψουν πρώτα τα «εκατομμύρια» ευρώ που έχουν στο εξωτερικό.

Οι αρχικές δηλώσεις Άδωνι, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις αλλά και φίλια πυρά, με τον υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να τον καλεί να κρατάει τις απόψεις του για το σπίτι του και το ΠΑΣΟΚ να τον «αδειάζει» μέσω του εκπροσώπου του, Δημήτρη Καρύδη.

Μόνη υπερασπιστής του τρομολάγνου κ. Γεωργιάδη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη η οποία απέδωσε το σάλο που δημιουργήθηκε στην… αδυναμία των δημοσιογράφων να καταλάβουν τι εννοούσε ο πρώην υπουργός. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι απόψεις.
 
Υπενθυμίζεται ότι τον «χορό» των δηλώσεων περί bank run σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε ανοίξει πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος μιλώντας στο εντευκτήριο της Βουλής είχε πει πως «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες».

topontiki.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ