ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟ ΟΜΗΡΟ

ETRΕξτρεμιστές της Αλγερίας δημοσιοποίησαν ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τη δολοφονία με αποκεφαλισμό ενός Γάλλου (του 55χρονου ορειβάτη Ερβέ Γκουρντέλ, από τη Νίκαια της Γαλλίας,) ο οποίος απήχθη την Κυριακή από την οργάνωση «Στρατιώτες του Χαλιφάτου για την Αλγερία».

Όπως αναφέρεται, η δολοφονία αυτή αποτελεί μια «απάντηση» στη δράση της Γαλλίας εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Το βίντεο δείχνει τον Γάλλο τουρίστα να είναι γονατισμένος, με τα χέρια δεμένα στην πλάτη και πίσω του τέσσερις μασκοφόρους εξτρεμιστές να επικρίνουν τη Γαλλία. Στη συνέχεια, σπρώχνουν τον Γάλλο στο έδαφος και τον κρατούν πεσμένο.  Το βίντεο δεν δείχνει τον αποκεφαλισμό, αλλά έναν μαχητή να κρατά το κεφάλι ψηλά προς την κάμερα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άμεση επιβεβαίωση από τις γαλλικές ή τις κυβερνήσεις της Αλγερίας.

Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου, μιας ομάδας που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Συρία, δημοσίευσε τη Δευτέρα ένα άλλο βίντεο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την απαγωγή τού Γάλλου. Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, είχε δηλώσει τότε πως η απαγωγή ενός Γάλλου πολίτη δεν θα αποτρέψει τη συμμετοχή της χώρας του σε μια συμμαχία κρατών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, κατά των μαχητών του Ισλαμικού κράτους.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ