Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Του Νίκου Παντελίδη

ενπολΟι Εν.Πο.Λ. είναι ένα εθελοντικό κίνημα πολιτών με πλούσια δράση στην κοινωνική, οικολογική και πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Αυτή μας την ενεργή παρουσία, την αναγνωρίζουν όχι μόνο οι συμπολίτες μας, που μας βλέπουν καθημερινά στις επάλξεις των προβλημάτων με τις διάφορες δράσεις μας, αλλά και οι θεσμοί, που συχνά αποζητούν την πολύτιμη βοήθειά μας και κεκτημένη εμπειρία μας!

Εμείς, απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε μισαλλοδοξία και αλαζονεία, με χαρά ανταποκρινόμαστε θετικά όπου κρίνουμε ότι ο σκοπός είναι αγαθός και έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε!

Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας μας, ανταποκριθήκαμε θετικά στην αίτηση για παροχή βοήθειας στο Σύλλογο για την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων ΔΙΑΖΩΜΑ, που θα πραγματοποιούσε την ετήσια συνέλευσή του στην πόλη μας το Σάββατο 20/9 και μάλιστα μέσα στο Αρχαίο Θέατρο, στο οποίο θα παίζονταν για πρώτη φορά μετά από 2000 χρόνια, αρχαία τραγωδία! Το γεγονός αυτό είναι πολύ σπουδαίο για την πορεία της ολοκλήρωσης της ανασκαφής και την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας και γι αυτό δε θα μπορούσαμε να αρνηθούμε αυτή την τιμητική πρόταση προσφοράς.

Έτσι, αναλάβαμε το οργανωτικό κομμάτι της υποδοχής, συνοδείας και βοήθειας στην εστίαση των 500 περίπου συνέδρων, επιφανών καθηγητών, επιστημόνων και καλλιτεχνών απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δεν έπαψαν να επισημάνουν με ενθουσιασμό τις θετικές τους εντυπώσεις από την άρτια οργανωτικότητα των εθελοντών, τη θερμή υποδοχή που τους επιφυλάξαμε, την ευγένειά μας και τη θερμή φιλοξενία μας. Δεν είναι τυχαίο, που δημοσιογράφοι αθηναϊκών μέσων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, μας πλησίασαν και ζήτησαν να μάθουν για το κίνημά μας, θέλοντας να το προβάλουν στα μέσα που εργάζονται! Ο δε πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρος Μπένος, πέρα από τις ευχαριστίες προς τους Εν.Πο.Λ. που εξέφρασε δημόσια στην ομιλία του, αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, εξέφρασε την επιθυμία στο μέλλον να συνδιοργανώσουμε κάποια εκδήλωση για το αρχαίο θέατρο τη Λάρισας, την οποία βεβαίως με χαρά αποδεχτήκαμε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ