Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΛΗΨΗ

775Με αφορμή το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο paidis.com το Σάββατο για την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου από τους μαθητές, και τη δημοσίευση μέρους των αιτημάτων τους, όπως αυτά περιήλθαν στα χέρια μας, πήραμε από τον διευθυντή του σχολείου την παρακάτω απάντηση με επιθετικούς χαρακτηρισμούς για το δημοσίευμα, που δεν θα μείνουν αναπάντητοι. Παράλληλα ο διευθυντής μας κοινοποίησε επιστολή του δεκαπενταμελούς και μια φωτογραφία σελίδας με τις υπογραφές των μελών του.

Στην επιστολή του ο διευθυντής αναφέρει:

“Με τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί σας το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, αναφορικά με το ζήτημα της μονοήμερης κατάληψης που σημειώθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, σας προσκάλεσα να επισκεφθείτε ο ίδιος το σχολείο και να συνομιλήσετε με τους μαθητές, προκειμένου να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασιν την αναλήθεια, την ανακρίβεια και το ανυπόστατο, όσων εμφανίσθηκαν στο blog σας ως δήθεν αιτήματα των μαθητών του Σχολείου.

Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση και προτροπή μας. Διαφορετικά, είμαι βέβαιος ότι ο ίδιος θα είχατε σπεύσει να διαψεύσετε πάραυτα τα αναγραφόμενα στο blog σας, λόγω τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αποκατάστασης της αλήθειας.

Είμαι υποχρεωμένος, λοιπόν, να σας αποστείλω προς δημοσίευση ενυπόγραφη επιστολή του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Σχολείου, στην οποία οι ίδιοι οι μαθητές αποκαθιστούν την αλήθεια, διαψεύδουν την ύπαρξη των δήθεν αιτημάτων και ακυρώνουν εμπράκτως τα οιαδήποτε τυχόν κακεντρεχή και παντελώς ανυπόστατα σχόλια για την λειτουργία του σχολείου, που, ειρήσθω εν παρόδω, έλαβε προσφάτως τα εύσημα του υπουργού Παιδείας, του κ. Λοβέρδου, για την εύρυθμη λειτουργία του, την άψογη υλικοτεχνική του υποδομή και την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου”.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής

Σιαφαρίκας Παύλος

Η επιστολή των μαθητών

“Κύριε Παιδή,

Σας πληροφορούμε ότι το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου διαθέτει μια άρτια υλικοτεχνική υποδομή και ένα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό προσωπικό, που καθημερινά μοχθεί για την πνευματική μας συγκρότηση και την ηθικο-σωματική μας διάπλαση.

Είμαστε υπερήφανοι ως μαθητές του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου και η ευγνωμοσύνη μας, για το έργο που γίνεται στο σχολείο μας διαχέεται τόσο στις οικογένειές μας, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία του Τυρνάβου.

Συνεπώς, τα όποια «αιτήματα» είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν υιοθετούνται από μας και τα θεωρούμε ξένα και υποβολιμαία, τα οποία αποσκοπούν αναιτίως στην καλλιέργεια δυσμενών εντυπώσεων εις βάρος του Σχολείου μας, μάλλον από εξωγενείς παράγοντες.

Θέλοντας, λοιπόν, να προστατεύσουμε την αλήθεια και την καλή φήμη του σχολείου μας, παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μας, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους και αντανακλά την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο 2ο Γυμνάσιο, για να γίνουμε εμείς καλύτεροι άνθρωποι και πολίτες”.

Η δική μας απάντηση

Με έκπληξη διάβασα την επιστολή του διευθυντή του σχολείου για το ρεπορτάζ και ειδικά τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε.

Πρώτα από όλα του επιστρέφω τα περί αναλήθειας, ανακρίβειας και ανυπόστατου για το ρεπορτάζ  όπως και τα περί κακεντρεχών σχολίων που αναφέρει.

Οσο για την πρόσκληση για επίσκεψη στο σχολείου, του υπενθυμίζω ότι πήρε την αρνητική απάντηση μόλις την απηύθυνε, επειδή του εξηγήθηκε ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου δεν είναι να κάνει τον χωροφύλακα ή τον ανακριτή, από τη στιγμή που έχει στα χέρια του στοιχεία για το ρεπορτάζ που γράφει. Αλλωστε όπως του ανέφερα θεωρώ ότι δεν είναι παιδαγωγική μια τέτοια ενέργεια.

                      Και στο δια ταύτα κ. διευθυντά:

  1. Έγινε ή δεν έγινε κατάληψη στο σχολείο την προηγούμενη Πέμπτη.
  2. Εδωσαν ή δεν έδωσαν τα παιδιά έγγραφο με μια σειρά αιτημάτων μεταξύ των οποίων και αυτά που αναδείχθηκαν στο paidis.com;
  3. Λειτουργεί το εργαστήριο Φυσικής και Χημείας του σχολείου;
  4. Είναι κλειστό ή όχι το αμφιθέατρο του σχολείου;
  5. Υπάρχει πρόβλημα με το γήπεδο καλαθοσφαίρισης;
  6. Υπάρχουν ή όχι παράπονα για καθηγητές του σχολείου;

Για αυτά, πέραν των αφορισμών σας, δεν πήρα απάντηση.

Τέλος, αν θεωρείτε τίτλο τιμής τα εύσημα του υπουργού Παιδείας που επισκέφθηκε το σχολείο κρυπτόμενος και σε ώρα που απουσίαζαν από το σχολείο μαθητές και καθηγητές, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ