ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

pame_syllalitirioΚοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα στα γραφεία του ΕΚΝΛ, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, ο πρόεδρος του Δ.Σ της Ομοσπονδία των ΕΒΕ Ν. Λάρισας, Φαίδων Ζαμπούρας, το μέλος του Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Νίκος Μπαντόγιας και η πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) Κική Καρυώτη, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που κάλεσε το ΠΑΜΕ.

Το ΕΚΝΛ, πάνω από 20 σωματεία εργαζομένων της περιοχής μας, από κοινού με τις Ομοσπονδίες των ΕΒΕ και των Αγροτικών Συλλόγων, την Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της ΟΓΕ) και τα συνταξιουχικά σωματεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο, πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών), συμπεριλαμβάνονται στις πάνω από 620 συνδικαλιστικές οργανώσεις, που αποφάσισαν την συμμετοχή τους και καλούν όλους τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους μικρούς ΕΒΕ και αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους, να πάρουν μέρος στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο, που κάλεσε το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 1 Νοέμβρη, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 5 το πρωί από την οδό Ανθίμου Γαζή (έξω από το 1ο Λύκειο) και η μετακίνηση είναι δωρεάν.

“Πρέπει να είμαστε εκεί, όλοι όσοι βιώνουμε τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και των βάρβαρων ταξικών πολιτικών που υπηρετούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Οι άνεργοι που βυθίζονται στην απόγνωση, ιδιαίτερα οι νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά, οι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, οι εργαζόμενοι που βιώνουν το τσάκισμα των μισθών, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα ολιγόμηνης απασχόλησης με άθλιους μισθούς και χωρίς δικαιώματα. Η πλειοψηφία των συνταξιούχων που βλέπει η σύνταξη τους διαρκώς να μειώνεται και να μεγαλώνει η συμμετοχή τους στα φάρμακα και τους γιατρούς, οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν μπορούν να αντέξουν τη φοροληστεία, να πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, που βλέπουν να εκτοπίζονται όλο και περισσότεροι κάτω από την επέλαση των πολυεθνικών, οι μικροί αγροτοκτηνοτρόφοι που ξεκληρίζονται και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Οι νέοι και οι γυναίκες που βιώνουν πιο έντονα όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.

Για να διαδηλώσουμε και βροντοφωνάξουμε: «Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα»

Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

         Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Να δίνεται και στους αυτοαπασχολούμενους, στους περιστασιακά απασχολούμενους και τους απόφοιτους των σχολών που ψάχνουν και δεν βρίσκουν δουλειά.

         Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

         Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

         Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των διαφόρων προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης, που ανακυκλώνουν την ανεργία και εξασφαλίζουν τζάμπα εργατικό δυναμικό στους εργοδότες.

         Πάγωμα των χρεών σε Δημόσιο, Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία, απαγόρευση με νόμο των κατασχέσεων της πρώτης και δεύτερης εξοχικής κατοικίας, αναστολή των κατασχέσεων σε επαγγελματική στέγη για τους μικρούς ΕΒΕ και των χωραφιών των μικρών αγροτών.

         Να μπει φρένο στη φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις. Ατομικό αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ ετησίως.

         Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος και χωρίς ΣΣΕ. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.

         Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ. Να επανέλθουν άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός. Να μην τολμήσουν να φέρουν νέο αντιασφαλιστικό νόμο.

Να μην αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!

Να μην δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!

Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας!

Να θρυμματίσουμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!”, ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ