ΤΟ FACEBOOK ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

FBΣτον απόηχο των φυσικών καταστροφών, όπως σεισμοί, πυρκαγιές και έντονα καιρικά φαινόμενα, εξαιτίας της βιασύνης όλων μας να ενημερώσουμε οικογένεια και φίλους ότι είμαστε καλά, συχνά υπερφορτώνονται τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και αποτυγχάνει η σύνδεση. Γι αυτό βρήκε λύση το Facebook,

με τη νέα εφαρμογή  Safety Check.

Για παράδειγμα, εάν ένας σεισμός εντοπίζεται σε περιοχή που το Facebook θεωρεί ότι βρίσκεται ένας χρήστης, το Safety Check στέλνει μια ειδοποίηση ρωτώντας τον χρήστη αν είναι ΟΚ. Μετά την απάντηση, οι λοιποί χρήστες μπορούν να ελέγξουν και να δουν ποιοι φίλοι τους είναι εντάξει.

Το Facebook λέει, «ελπίζουμε ότι είναι ένα εργαλείο που θα σας βοηθά να μένετε συνδεδεμένοι με εκείνους που σας ενδιαφέρουν, και σας δίνει τη δυνατότητα να  γνωρίζετε αν οι αγαπημένοι σας είναι ασφαλείς.”

Το Διαδίκτυο μπορεί να είναι πιο αξιόπιστο από τα τηλέφωνα κατά τη διάρκεια μιας καταστροφής.

Όταν ο τυφώνας Ισαάκ έπληξε την ακτή του Περσικού Κόλπου το 2012, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης έγραψε ότι οι “τηλεφωνικές γραμμές μπορεί να είναι κορεσμένες μετά από μια καταιγίδα» και ενθάρρυνε τους χρήστες να επικοινωνούν, με τους φίλους και την οικογένειά τους μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Μια ακόμη υπηρεσία των smartphones που παίζει σημαντικό ρόλο σε φυσικές καταστροφές και έκτακτες ανάγκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ