ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

παρεμβάσειςΜε αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη υπηρεσιακών συμβουλίων β/βαθμιας εκπαίδευσης, η Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ανατροπή στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας ψήφισαν οι εκπαιδευτικοί β/βαθμιας. Το ενωτικό ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών, των ΣΥΝεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και των Ανένταχτων Εκπαιδευτικών, υπερψηφίστηκε και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη για πρώτη φορά στα χρονικά της β/βαθμιας εκπαίδευσης.

Τα ερείσματα της κυβερνητικής πολιτικής ΔΑΚΕ – ΠΕΚ (ΠΑΣΚ) υπέστησαν ήττα, αφού η μεν ΔΑΚΕ έχασε την πρωτιά και σημαντικό ποσοστό της δύναμής της, ενώ η ΠΕΚ καταβαραθρώθηκε.

Οι καθηγητές βιώνοντας τα τελευταία χρόνια μια ανηλεή επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα καθώς και στα οικονομικά τους έκαναν στροφή προς τα αριστερά.

Η συνεργασία των τριών παρατάξεων έπεισε με τις συγκεκριμένες θέσεις και το πρόγραμμά της και έδωσε στον κλάδο ελπίδα και προοπτική.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση έδωσε με επιτυχία τη μάχη και στο ΑΠΥΣΔΕ και στο ΚΥΣΔΕ και συσπείρωσε σημαντικές ριζοσπαστικές δυνάμεις έτοιμες να δώσουν τις επόμενες μάχες. Κανείς εφησυχασμός, όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ