ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ Ν. ΜΑΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

δενδρααελΣτο προσκήνιο ήλθε για μια ακόμη φορά σήμερα το θέμα του γηπέδου των Δένδρων ενόψει μάλιστα της συζήτησης που πρόκειται να γίνει στο δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου πιθανά την ερχόμενη Τρίτη 11 Νοεμβρίου του θέματος της άρσης ή μη της διαλυτικής αίρεσης που υπάρχει στο πωλητήριο συμβόλαιο που είχε συναφθεί το 1985 μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΛ και της τότε κοινότητας Δένδρων που έβαζε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της παραχώρησης της έκτασης στην ΠΑΕ ΑΕΛ.

Το θέμα έρχεται προς συζήτηση βάσει αίτησης που είχε καταθέσει τον Απρίλιο του 2014 (8/4) ο τότε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ ζητώντας να προχωρήσει ο δήμος Τυρνάβου σε άρση της διαλυτικής αίρεσης.

Σήμερα ως εκ θαύματος στο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην εφημερίδα Ελευθερία και σε σχετικό ρεπορτάζ του συναδέλφου Σωτήρη Κέλλα για το γήπεδο και τη διαλυτική αίρεση ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου ο οποίος λες και προέρχεται από παρθενογένεση,φόρεσε τον μανδύα του επαναστάτη προτείνοντας να περάσει εδώ και τώρα το γήπεδο στην ιδιοκτησία του δήμου να διωχθεί από αυτό η ΑΕΛ και να δοθεί στα παιδιά του δήμου για αθλητικές δραστηριότητες.

Φυσικά σε κανένα σημείο της δήλωσής του δεν λέει ότι θα μπορούσε να είχε πάρει αυτές τις αποφάσεις όταν ήταν δήμαρχος και όταν είχε τη χρυσή ευκαιρία να φέρει ως όφειλε στο δημοτικό συμβούλιο.

Μπορεί να μας πει πόσες φορές δεν επέτρεψε να μπει το θέμα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη δημοτικών συμβουλίων της προηγούμενης δημοτικής αρχής;

Μπορεί να μας πει γιατί ως δήμαρχος δεν κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων του τότε και του νυν δημοοτικού συμβουλίου για να δει προθέσεις και βάσει κοινής απόφασης να έφερνε το θέμα στο συμβούλιο;

Τώρα με την τοποθέτησή του τί επιδιώκει;

Μήπως θέλει να δυναμιτίσει το κλίμα βάζοντας με την πρότασή του τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ που δεν βλέπουν ούτε Πηλαδάκη, ούτε Πλεξίδα, ούτε Μαλάκο, ούτε δήμο Τυρνάβου αλλά μόνο ΑΕΛ;

Δεν γνωρίζει ότι ο δήμος έχει αναθέσει την υπόθεση της διαλυτικής αίρεσης σε έγκριτο νομικό, η εισήγηση του οποίου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι υπέρ της ενεργοποίησης της διαλυτικής αίρεσης και της επιστροφής του ακινήτου στην ιδιοκτησία του δήμου. Μάλιστα αυτή η εισήγηση αναμένεται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο πιθανά την Τρίτη.

Τέλος θα πρέπει να καταλάβει ότι με κορώνες που μόνο στόχο έχουν την προβολή αυτού που τις εκστομίζει δεν προασπίζονται τα συμφέροντα του δήμου.

Απαιτούνται νηφάλιες εκτιμήσεις και προτάσεις που δεν θα βάλουν απέναντι το φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ, θα αναγνωρίζουν δεδομένα και θα εξασφαλίζουν και στην τοπική κοινωνία συναίνεση. Μια τέτοια λύση είναι να γυρίσει στο δήμο η έκταση των Δένδρων και στη συνέχεια να παραχωρηθεί στην ερασιτεχνική ΑΕΛ ώστε να τη χρησιμοποιεί και η ΠΑΕ για τις προπονήσεις της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ