ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Απάντηση – Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στο ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ1Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με αφορμή τα εγκαίνια ιδιωτικής κλινικής και τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν οφείλει να ξεκαθαρίσει τα εξής:

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία είναι σαφείς και ξεκάθαρες, επομένως θεωρούμε ότι το ΚΚΕ θα πρέπει να σταματήσει να διαστρεβλώνει τις θέσεις μας, αναζητώντας άλλοθι από διαφορετικά γεγονότα προκειμένου να εστιάσει την επίθεση του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι δεδομένο ότι το τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για την προγραμματισμένη άφιξη του Υπουργού Υγείας για τα εγκαίνια εξηγώντας τόσο την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης όσο και την φανερή πρόθεση της συγκυβέρνησης να ενισχύσει την ιδιωτικοποίηση της υγείας στη χώρα.

Για την παρουσία του Δημάρχου στα εγκαίνια επισημαίνουμε ότι αρμόδια για να αποφασίσουν είναι τα όργανα του Δήμου και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση της πάγιας θέσης μας:

Σεβόμαστε την αυτονομία που θα πρέπει να έχει ένας θεσμός όπως είναι ο χώρος της αυτοδιοίκησης ο οποίος θα πρέπει να λειτουργεί αποδεσμευμένος από τις κομματικές υποδείξεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση κάνουμε σαφές ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ιδιωτικές κλινικές «δεν είναι επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας» γιατί για εμάς η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Να είναι επίσης ξεκάθαρο ότι στις σημερινές συνθήκες νοσοκομειακές κλίνες των ιδιωτικών κλινικών προστίθενται στον υγειονομικό χάρτη της χώρας και υπολογίζονται ότι καλύπτουν τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού. Με άλλα λόγια κάθε κλίνη του ιδιωτικού τομέα που εγκαινιάζεται δίνει το άλλοθι στην κυβέρνηση να κλείσει μια κλίνη δημόσιου νοσοκομείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για ποιοτικές, δημόσιες υπηρεσίες υγείας με πλήρη γεωγραφική κάλυψη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους.

Όσον αφορά την στάση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια νοσοκομεία ήταν και παραμένει σταθερή και συνεπής. Δεν εξαγοράζονται με θεσούλες και αξιώματα και δεν υπονομεύουν το κίνημα ούτε με «ψευτοεπαναστατικούς», υπερφίαλους αριστερισμούς. Αντίθετα παλεύουν καθημερινά για να υλοποιήσουν την πολιτική του κόμματος στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Κλείνουμε με την παρατήρηση ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει το σημαντικό ρόλο να συμβάλλει με την λαϊκή υποστήριξη στην ανατροπή της συγκυβέρνησης και των πολιτικών της προκειμένου να υπάρξει ένα διαφορετικό, ελπιδοφόρο μέλλον για την χώρα και τους πολίτες της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ