ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ

335Στον πρόεδρο της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, που έχει βαπτιστεί ως ο “φτωχότερος πρόεδρος στον κόσμο”, λόγω του τρόπου ζωής του, έχουν προσφερθεί  $ 1 εκατομμύριο από έναν Άραβα σεΐχη για το vintage Volkswagen Beetle του.

Ο πρόεδρος Μουχίκα – γνωστός ως Pepe – ζει σε ένα ετοιμόρροπο αγρόκτημα αντί για το  προεδρικό μέγαρο, και χαρίζει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του. Το 2010, η ετήσια προσωπική του δήλωση περιουσίας  – υποχρεωτική για όλους τους υπαλλήλους στην Ουρουγουάη – ήταν 1.800 δολάρια, όσο είναι η αξία της μπλε 1987 Beetle του.

Η προσφορά για την αγορά του αυτοκινήτου έγινε σε μια διεθνή σύνοδο κορυφής στην Σάντα Κρουζ της Βολιβίας, νωρίτερα φέτος.

Ο κ. Μουχίκα, 79 ετών, σχολίασε: «Έμεινα έκπληκτος, και αρχικά δεν έδωσα και πολύ προσοχή σε αυτό. Αλλά αργότερα, όταν ήρθε και άλλη μια προσφορά, άρχισα να το παίρνω λίγο πιο σοβαρά.”

Δήλωσε επίσης ότι δεν “δένεται” με τα αυτοκίνητα και αστειεύτηκε λέγοντας οτι δεν το πούλησε μέχρι σήμερα επειδή το χρειαζόταν για το σκυλάκι του, τη Manuela, διάσημη για το γεγονός ότι έχει μόνο τρία πόδια.

Ο κ. Μουχίκα είπε ότι αν πάρει το 1 εκατομμύριο δολάρια για το αυτοκίνητο, θα τα δωρίσει σε ένα πρόγραμμα που παρέχει στέγη στους άστεγους.

bbc.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ