ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

ΔΕΗΣυνάντηση του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση με την ΕΤΕ ΔΕΗ Λάρισας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο. Οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για το ενδεχόμενο  να καταργηθεί το υποπρακτορείο της ΔΕΗ στον Τύρναβο με αποτέλεσμα να φύγουν από τη πόλη και οι δύο τελευταίοι τεχνικοί. Αυτό είναι απόρροια παλιότερης απόφασης της διοίκησης της ΔΕΗ, με την οποία θα υποβιβασθεί παράλληλα και το πρακτορείο Ελασσόνας. 

Οι εργαζόμενοι της  ΔΕΗ, επεσήμαναν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την απομάκρυνσή τους, τις εποχές με έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως τον χειμώνα αλλά κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, διότι στην περιοχή του Δήμου, υπάρχουν περίπου 1.000  αρδευτικές παροχές που καλύπτουν ιδιαίτερα δυναμικές καλλιέργειες, όπως δένδρα , αμπέλια κηπευτικά κ.λπ.

Ταυτόχρονα στη περιοχή είναι εγκατεστημένες περίπου 7.000 παροχές οικιακές και 150 βιοτεχνικές – βιομηχανικές, στις οποίες  δεν θα υπάρχει άμεση επέμβαση, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως πυρκαγιές. Κατά τη συνάντηση ο κ. Σαρχώσης επεσήμανε την ανάγκη για κοινούς αγώνες με την  ΕΤΕΔΕΗ αλλά και με τον Δήμο Ελασσόνας.

Αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Τυρνάβου, του Δήμου Ελασσόνας και της ΕΤΕ ΔΕΗ, στις αρχές της άλλης εβδομάδας, αφού η ΕΤΕΔΕΗ ολοκληρώσει τον κύκλο των ενημερώσεων,  μια διευρυμένη σύσκεψη.  Το κάλεσμα θα απευθύνεται στο Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, στους Δημάρχους  Αγιάς και Φαρσάλων,  στους βουλευτές του νομού και σε όλους τους φορείς της περιοχής. Ο κ. Σαρχώσης τέλος τόνισε πως η σύσκεψη θα αποτελέσει την αρχή ενός κοινού αγώνα φορέων και πολιτών, με στόχο να διατηρηθεί  μια δομή  που εξυπηρετεί τους πολίτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ