ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου

λαϊκη συσπΣυζητήθηκε πρόσφατα και εγκρίθηκε με τους ψήφους της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) και  της μείζονος αντιπολίτευσης (ΝΔ) ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τεμπών του Δήμου. Προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα  ενταγμένα στο πνεύμα και το γράμμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλουν μαζί Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ.  στη λογική της χρόνιας πολιτικής (περικοπών (67% έχει περικοπεί η κρατική επιχορήγηση  στους δήμους από το 2010 μέχρι σήμερα).

Ο “νέος” προϋπολογισμός αποτελεί συνεπή συνέχεια των προηγούμενων. Τόσο το περιεχόμενό του, όσο και ο τρόπος σύνταξής του, αποτελούν απόδειξη του ότι Δήμοι και Περιφέρειες δεν είναι θεσμοί τοπικής αυτοδιοίκησης που νοιάζονται για τις ανάγκες και τα συμφέροντα των κατοίκων. Αποτελούν κομμάτι  του κράτους, τοπικές διοικήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές εξυπηρέτησης των συμφερόντων της τάξης που έχει την εξουσία, το κράτος στα χέρια της. των τραπεζιτών, μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών, των μονοπωλίων.

Τεχνικό πρόγραμμα λιτότητας , φτωχό , εναρμονισμένο  στον  προϋπολογισμό του δήμου που φτιάχτηκε κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη του «Παρατηρητηρίου» των δήμων και της κυβέρνησης , όπου στα περισσότερα χωριά του δήμου  δεν  προγραμματίζεται ούτε ένα έργο υποδομής.

Η δημοτική αρχή αφού δεν θέλει ούτε μπορεί να διεκδικήσει , να απαιτήσει, κονδύλια από την κυβέρνηση για μια ακόμα φορά εξαπολύει νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζόμενων, των αγροτών , των επαγγελματιών της περιοχής μας.

Έτσι  και με  τις ψήφους της  παράταξης του κ. Μανόλη (ΝΔ) αποφάσισαν την επιβολή Τέλους Ακίνητης  Περιουσίας (ΤΑΠ) . Δηλαδή ακόμη ένα χαράτσι που αυτή τη φορά επιβάλλει ο δήμος,  τη στιγμή   που οι περισσότεροι δημότες δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να πληρώσουν  το χαράτσι του  ΕΝΦΙΑ .

Η φοροεπιδρομή όμως δε σταματάει εκεί . Επιβάλλουν νέες αυξήσεις στα ήδη αυξημένα από το 2012  δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.(είχαν επιβληθεί αυξήσεις από 11%- 100%) .

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισαν αυξήσεις στα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για τα σπίτια στις δημοτικές  ενότητες  Αμπελακίων , Γόννων, Μακρυχωρίου  κατά 15,80% ενώ για τους επαγγελματίες των δημοτικών ενοτήτων  Γόννων , Νέσσωνος, Μακρυχωρίου αύξηση κατά 21,40%. Και όλα αυτά όταν οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι, οι μικροεπαγγελματίες της περιοχής μας  δέχονται την άγρια φοροεπιδρομή της κυβέρνησης , όταν στοιχειωδώς δυσκολεύονται να τα βγάλουν  πέρα. Βέβαια για τους μεγαλοβιομήχανους της περιοχή η δημοτική αρχή έχει φροντίσει από το 2012 να τους μειώσει τα τέλη χρεώνοντας το δήμο με 88.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Και όλα αυτά στη λογική «ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας».

Και σε αυτή την περίπτωση χαρακτηριστική είναι η στάση της παράταξης του κ. Μανόλη η οποία δεν διαφώνησε με τις αυξήσεις αλλά με τον τρόπο που αυτές έγιναν, άλλωστε ένας σύμβουλος της παράταξης του τις υπερψήφισε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό ,το τεχνικό πρόγραμμα επιβολή του χαρατσιού του ΤΑΠ και τις νέες αυξήσεις και δηλώνει, ότι θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους:

Κατάργηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας

Μείωση των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών για όλες τις λαϊκές οικογένειες και τους μικρούς ΕΒΕ, με ταυτόχρονη αύξηση των τελών των βιομηχάνων. Απαλλαγή των ανέργων από κάθε τέλος, δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δομές του δήμου.

Διεκδίκηση για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.

Διεύρυνση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων με μόνιμο προσωπικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ