ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΡΧΩΣΗ – ΓΕΛΑΛΗ

fotoΣυνάντηση πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ Παναγιώτη Σαρχώση, για να ενημερωθεί από τον ίδιο αλλά και τους αρμόδιους αντιδημάρχους κκ. Χρήστο Τσιόπα και Αλέκο Χατζηκρανιώτη, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, για τα κυριότερα προβλήματα που η νέα δημοτική αρχή καλείται να αντιμετωπίσει. Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο βουλευτής Λάρισας Δημήτρης Γελαλής, ο Σταύρος Κελεσίδης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης και δημοτικός σύμβουλος Μάκης Κατσικαβέλας και η Κατερίνα Τολίκα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και συγκυριακά θέματα. Ο κ. Σαρχώσης αναφέρθηκε στη δραματική μείωση της χρηματοδότησης των δήμων, στη διεκδίκηση οικονομικών πόρων και στο ζήτημα της αποδυνάμωσης των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών που επηρεάζουν άμεσα την ορθή λειτουργιά του Δήμου. Παράλληλα ενημέρωσε το κλιμάκιο για τους άξονες στους οποίους προγραμματίζει να κινηθεί η νέα δημοτική αρχή, τονίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης του κοινωνικού ρόλου της αυτοδιοίκησης, ώστε να αναδειχθούν κοινωνικές δομές που είχαν εγκαταλειφθεί (κοινωνικό παντοπωλείο) να λειτουργήσουν υπάρχουσες (κοινωνικό φροντιστήριο) και να δημιουργηθούν νέες (κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο).

Όλα τα παραπάνω τέθηκαν και συζητήθηκαν μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης αναφορικά με τα θεσμικά όρια της κάθε πλευράς και συμφωνήθηκε να υπάρχει επικοινωνία και ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν το δήμο και άρα την τοπική κοινωνία, με γνώμονα πάντα για τον ΣΥΡΙΖΑ την θετική του παρέμβαση είτε σε θεσμικό είτε σε κινηματικό επίπεδο, προς την κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων που αφορούν τους πολίτες.

Κλείνοντας ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη απαλλαγής των μνημονιακών πολιτικών, του αντιδημοκρατικού, γραφειοκρατικού, αναποτελεσματικού «Καλλικράτη» καθώς και του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας για να αποκτήσει η αυτοδιοίκηση το θεσμικό της ρόλο και τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια την οποία ρητά εγγυάται το Σύνταγμά, ώστε να ενδυναμωθεί η λειτουργία της και να καταστεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. Δήλωσε τη συμπαράστασή του στις προσπάθειες του Δήμου για επίλυση των προβλημάτων του τόπου, επιβεβαίωσε την παροχή υποστήριξης σε όλα τα επίπεδα και δεσμεύτηκε να ασκήσει κάθε πίεση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, πάντα στο πλαίσιο των θέσεων και αρχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εργαζόμενους που έθεσαν βασικά τους ζητήματα όπως την αξιολόγηση, τον επανέλεγχο των συμβάσεων ΙΔΑΧ, το μισθολόγιο και το ελλιπές προσωπικό. Ακόμα, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής κατάστασης συζητήθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι δράσεις που προτίθεται να αναλάβει ως αυριανή κυβέρνηση.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της ασφάλειας των δημοτών και της σωστής αστυνόμευσης της περιοχής, με αφορμή τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κλοπών το τελευταίο διάστημα, σε κτηνοτροφικές μονάδες του δημοτικού διαμερίσματος του Αμπελώνα. Παρών στη συζήτηση ήταν και ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Αμπελώνα κ. Ζήσης Παρλίτσης, ο οποίος ενημέρωσε εκτενέστερα το βουλευτή για το μπαράζ κλοπών στην περιοχή. Παράλληλα θίχθηκε και το θέμα του πεδίου βολής του Αμπελώνα, αλλά και το θέμα των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό στο κτηνιατρείο του Τυρνάβου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ