ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

101_0515Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Τύρναβο το 1ο σεμινάριο – ημερίδα ποντιακών χορών που διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου. Κεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο ερευνητής –χοροδιδάσκαλος Γιώργος Κασαμπαλίδης, ο οποίος παρουσίασε, μέσα από σπάνια ντοκουμέντα, γνωστούς και άγνωστους χορούς από διάφορες περιοχές του Πόντου.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να εμπλουτίσουν οι συμμετέχοντες τις γνώσεις τους γύρω από τους χορούς του Εύξεινου Πόντου, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε και η χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Σοφία Κελόγλου Κυριλίδου, ενώ κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ανέβηκε στη σκηνή πόντιος πρώτης γενιάς, ο οποίος έπαιξε λύρα αλλά και ηλικιωμένοι πόντιοι δεύτερης γενιάς, που χόρεψαν υπό τους ήχους της λύρας το χορό «Κοτζάκ».

101_0512Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης, οι αντιδήμαρχοι Χρ. Τσιόπας και Κ. Κουλιός, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιώργος Χαλούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Παι101_0514δής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής και φυσικά αρκετοί κάτοικοι ποντιακής καταγωγής της ευρύτερης περιοχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

101_0516

101_0517

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ