«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ» ΤΟΥ ΠΙΡΑΝΤΕΛΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΟΥΗΛ

afisaΤο αριστούργημα του Ιταλού συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλο, «Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα» ανεβαίνει στις 15-16-17 Ιανουαρίου στις 9:00 μ.μ. στο Θέατρο του ΟΥΗΛ σε παραγωγή & οργάνωση: ΣΜΟΥΘ – 7Sins 7Bridges Θέατρο – SK BOUTIQUE AGENCY σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών.

Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται ένα καλοκαιρινό βράδυ στο καφενείο ενός σιδηροδρομικού σταθμού. Ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης χάνει το τελευταίο τραίνο και αναγκάζεται να περάσει τη νύχτα του στο καφενείο του σταθμού. Και εκεί που όλα δείχνουν πως θα είναι μία αργή και βαρετή νύχτα, εμφανίζεται ένας ευγενικός κύριος και πιάνοντάς του την κουβέντα, του διηγείται την πιο παράξενη ιστορία για τη χαρά της ζωής, αλλά και το επικίνδυνο μυστικό που κρύβει.

Καθώς ένας άνθρωπος προσεγγίζει το θάνατο, έρχεται πιο κοντά με τη ζωή. Μέσα στην υπαρξιακή του αγωνία, του αποκαλύπτεται η ίδια η ζωή, όπως δεν την είχε προσέξει ίσως ποτέ μέχρι τώρα.

Ο Πιραντέλο με το έργο αυτό ακολουθεί παράλληλη πορεία με ανάλογες αναζητήσεις των Όσκαρ Ουάιλντ και Ιονέσκο.
Ο συγγραφέας

Ο Λουίτζι Πιραντέλο γεννήθηκε στο Αγκριτζέντο της Σικελίας, τον αρχαίο Ακράγαντα, με αστική καταγωγή. Αν και αρχικά ήθελε να γίνει φιλόλογος και εισοδηματίας, στράφηκε στην ποίηση, με τους πρώτους στίχους του να δημοσιεύονται γύρω στα 1890. Λίγο μετά μετέφρασε Γκαίτε. Τελικά σπούδασε Φιλολογία στο Παρίσι και στη Βόννη και δίδαξε ως καθηγητής της Ιταλικής Φιλολογίας στο Ανώτατο Ινστιτούτο της ιταλικής πρωτεύουσας. Στη Ρώμη ο Πιραντέλο συνεργάστηκε με πολλά λογοτεχνικά περιοδικά δημοσιεύοντας ποιήματα και πεζογραφήματά του. Έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό με το μυθιστόρημά του «Ο μακαρίτης Ματία Πασκάλ». Ωστόσο χρωστά στο θεατρικό του έργο την παγκόσμια αναγνώρισή του, με κορυφαία τα «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Η ηδονή της τιμιότητος», «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», «Να ντύσουμε τους γυμνούς», «Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα», «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» και «Ένας ή κανένας».

 

Διάρκεια: 45′ λεπτά

Κατεύθυνση-Dramaturgy-Visuals: Αντώνιος Βελλερεφόντης

Ηθοποιοί: Αντώνιος Βελλερεφόντης, Αθανάσιος Σαλιαμπούχος

Εισιτήριο: 7€ / 5€ (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση εισιτηρίων:
-Periplanetta (Απόλλωνος 14)
-Larissa Express (Κουμουνδούρου 8)
-SK BOUTIQUE AGENCY (6944910584)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ