ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ: ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Μπαίνουμε στον 6ο χρόνο κρίσης στην Ελλάδα και κοιτώντας  πίσω βλέπουμε τα αποτελέσματα της πιο κανιβαλικής και αντιλαϊκής  πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ στον τόπο.  Στην εκλογική μάχη της Κυριακής λοιπόν παλεύουμε για τη εργατική και λαϊκή αντεπίθεση, χωρίς αναμονή και περιόδους χάριτος!».

Αυτά τονίστηκαν την Τετάρτη, στο Χατζηγιάννειο  Πνευματικό Κέντρο όπου με κεντρικούς ομιλητές τους Νίκο Αδαμόπουλο, μέλος του  ΚΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και  Τάσο Σταυρόπουλο, στέλεχος της Μετωπικής Αριστερής Συμπόρευσης πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ.

Όπως υπογράμμισαν οι ομιλητές η πολιτική συνεργασία προέκυψε μέσα από την ανάγκη έκφρασης ελπίδας για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος καθώς «… βιώνουμε μια εποχή τεράτων αλλά και τεράστιων δυνατοτήτων».

Οδηγούμαστε μαθηματικά σ’έναν  πολιτικό ολοκληρωτισμό την ώρα που Ελλάδα και Ευρώπη στενάζουν από την ανεργία και οι λαοί τρομοκρατούνται υποστήριξε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «…βαθιά οξυμένη  και δομημένη κρίση του καπιταλισμού», προβλέποντας παράλληλα πως «… θα ζήσουμε συγκλονιστικές αλλαγές».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚλείνοντας οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους 10 βασικούς άξονες του πλαισίου της πολιτικής συνεργασίας (ριζική αναδιανομή του πλούτου, μονομερή κατάργηση των μνημονίων, στάση πληρωμών στους δανειστές, εθνικοποίηση των τραπεζών, πάλη για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών κλπ.)τονίζοντας πως είναι πλέον αναγκαίο τώρα παρά ποτέ «να εκφρασθεί η αντικαπιταλιστική και ανατρεπτική αυτή λογική στην κάλπη».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ