ΚΟΡΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

καραμπινα«Θα θερίσουμε με καραμπίνες τα… κωλόπαιδα του 51ου Γυμνασίου Αθηνών» έγραφε η απειλητική ανάρτηση σε νεανική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούσε τους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου. Η ανάρτηση έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου για να ακολουθήσει ένας καταιγισμός διαδικτυακών διαλόγων με τη συμμετοχή τουλάχιστον 50 ακόμη χρηστών της ιστοσελίδας.

Οι «εμπνευστές» συνομιλούσαν για το πώς θα σκότωναν τους συμμαθητές τους και προσδιόριζαν και τον χρόνο της… ένοπλης επίθεσης, για το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Αυτές οι αναρτήσεις έγιναν σύντομα αντιληπτές και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο CYBER ALERTκοινοποιήθηκαν στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας, ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία και δόθηκε παραγγελία για την διενέργεια έρευνας με σκοπό την εξακρίβωση των καταγγελλομένων και τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών. Περίπου 50 αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, βρέθηκαν γύρω και μέσα στο σχολείο, το επίμαχο πρωινό, για παν ενδεχόμενο.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 400 χρηστών και κυρίως των διαχειριστών της επίμαχης ομάδας (group). Προέκυψε ότι ανήκουν σε τρεις 14χρονες μαθήτριες του ίδιου σχολείου, κόρες στρατιωτικών και καθηγητών. Σε νομότυπες έρευνες στις οικίες των μαθητριών, ταυτοποιήθηκε η διαχείριση της εν λόγω ομάδας στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων από τις οποίες γινόταν η διαχείριση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για το αδίκημα της διατάραξης ειρήνης των πολιτών θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν μπορούν να αποδώσουν τις συγκεκριμένες ενέργειες σε μία απλή… πλάκα και ενημέρωσαν τους γονείς προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες εξέτασης των παιδιών από ψυχολόγους, καθώς διέκριναν κάποια ίχνη «προβλήματος».

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ