ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΓΛΩΣΣΑΤο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ο 14ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας.

Ο διαγωνισμός που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο «Οι Φίλοι του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος» και τον Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. «Ο Φιλόλογος» θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης (Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξάνδρου Σβώλου)

Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου από πολλές πόλεις της χώρας. Κάθε τμήμα θα εκπροσωπηθεί από ένα διαγωνιζόμενο μαθητή, ο οποίος θα κληθεί να δώσει τη σωστή ορθογραφία και την ετυμολογική ερμηνεία μίας λέξης, εντάσσοντάς την παράλληλα σε μία ολοκληρωμένη πρόταση.

O φετινός διαγωνισμός πραγματοποιείται στη μνήμη της Αναστασίας Γαβριήλογλου – Φιλιπποπούλου, εμπνεύστριας και εμψυχώτριας του διαγωνισμού επί σειρά ετών.

Η εξεταστική επιτροπή που θα αξιολογήσει τους διαγωνιζόμενους αποτελείται από μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ «Ο Φιλόλογος».

Σημειώνεται ότι στους τρεις πρώτους μαθητές που θα διακριθούν θα αποδοθεί χρηματικό  έπαθλο 500, 300 και 200 € αντίστοιχα.

schooltime.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ