ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ

DSC03390Μια ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από μαθητές του Α1 τμήματος του 4ου  Δημοτικού σχολείου Λάρισας στον αρχαιολογικό χώρο του Φρουρίου. Το τμήμα  υιοθέτησε το μνημείο του Μπεζεστενίου στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων  της Ευέλικτης Ζώνης.

Την ξενάγηση έκανε η Προϊσταμένη Βυζαντινών αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια, στο εσωτερικό του Μπεζεστενίου,  στα λουτρά,στα απομεινάρια των παλιών εκκλησιών και στον τάφο του Αγίου Αχιλλείου.

Αναφορά έγινε στην ιστορία του μνημείου από την εποχή της κατασκευής του ( Τουρκοκρατία) μέχρι και τα νεότερα χρόνια, καθώς και τα στάδια πορείας του μέσα στο χρόνο. Η μερική καταστροφή του από πυρκαγιά,  του αφαίρεσε τους μολύβδινους επιβλητικούς τρούλους του.

DSC03380 - Copy (2)Oι μάχες που σημειώθηκαν σε εκείνο το σημείο δίνουν σημαντικά στοιχεία για την τοπική  ιστορία του.  Εντύπωση επίσης έκανε στους μικρούς μαθητές το θησαυροφυλάκιο που βρίσκεται στο εσωτερικό μέρος του Μπεζεστενίου και για το οποίο έγινε σχετική αναφορά για τη χρήση του,ο τάφος του Αγίου Αχιλλείου καθώς και απομεινάρια από ένα περίφημο ψηφιδωτό το οποίο συνδυάστηκε με τη χρήση μοτίβων από εκείνη την εποχή. .

Το τμήμα συνόδευσε η διευθύντρια κ Όλγα Μπαλαμπέκου, η δασκάλα και υπεύθυνη του προγράμματος κ. Γραμματή Καΐπη και εκπρόσωπος των γονέων του τμήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ