ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΛ

τσιαπλέςΤην Τετάρτη 18 Φλεβάρη, ο Πρόεδρος του ΕΚΝΛ Τάσος Τσιαπλές, οδηγείται σε μια ακόμα δίκη για τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το ΕΚΝΛ και το ΠΑΜΕ, το 2011, έξω από τις εφορίες, με αίτημα την κατάργηση των χαρατσιών και της βαριάς φορολογίας, με τις κατηγορίες της παρεμπόδισης εργαζομένων και του κοινού, της άσκησης βίας, κλπ,.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΚΛ το κατηγορητήριο δεν ισχύει αφού τόσο από τις καταθέσεις των διευθυντών των εφοριών, όσο και από την προκαταρκτική εξέταση δεν προέκυψαν στοιχεία γι’ αυτές τις κατηγορίες, που είχαν οδηγήσει την εισαγγελία πρωτοδικών αρχικά να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, αλλά με παρέμβαση της εισαγγελίας εφετών ασκήθηκε ποινική δίωξη!

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, ζητά την παύση της δίωξης του Προέδρου και κάθε άλλου που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των λαικών δικαιωμάτων.

“Η συνδικαλιστική δράση και οι αγώνες, δεν μπορεί να ποινικοποιούνται. Το ΕΚΝΛ Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των εργατικών-λαικών δικαιωμάτων, απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση μεγαλοεργοδοσίας, κυβέρνησης και Ε.Ε. Θα δυναμώσει την προσπάθεια οργάνωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να σώσουμε τη ζωή μας, να σταματήσουμε αυτή την βαρβαρότητα που ζούμε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές μας.

Το ΕΚΝΛ, αξιώνει την άμεση κατάργηση των χαρατσιών για τα σπίτια, της βαριάς άμεσης και έμμεσης φορολογίας, την καθιέρωση αφορολόγητου ατομικού ορίου στις 20.000 ευρώ, την φορολόγηση με 45% των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου”, τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ΕΚΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ