ΛΗΣΤΡΙΚΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΦΑΝΟΥ ΧΡΥΣΟΥ»

Μεγάλο ενδιαφέρον στην ημερίδα της ΔΕΥΑΛ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Αντιμετωπίσαμε το περιβάλλον με ληστρικό τρόπο, το ίδιο ακριβώς κάναμε και με το νερό, το “διάφανο χρυσό” που πάντα αποτελούσε πηγή ζωής και πολιτισμού. Στο όνομα μιας αδηφάγου ανάπτυξης καταστρέψαμε το περιβάλλον, ενώ το σίγουρο είναι πως η κρίση του νερού είναι αν μη τι άλλο κρίση διαχείρισης και πολιτικής».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων την Τρίτη, στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΔΕΥΑΛ, με αφορμή σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνουν οκτώ εμπλεκόμενοι φορείς της Λάρισας για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση όλων στην αειφορική  διαχείριση του νερού και του περιβάλλοντος και σκοπό την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης τοποθετήθηκε στην εισήγησή του ο δρ. Νικήτας Μυλόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν διαχρονικά για την αξιοποίηση του νερού στη ζωή μας αναφέρθηκε ο δρ. Κων/νος Συρμακέζης, καθηγητής του Ε.Μ.Π.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑίσθηση προκάλεσε η απόπειρα μιας διαπολιτισμικής προσέγγισης του θέματος από τον φιλόλογο Κων/νο  Οικονόμου, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Λάρισας καθώς και η αναφορά του μέλους της διοίκησης του Σωματείου «ΔΡΥΑΣ» Ευαγγελίας Βλαχοστέργιου στη θεοποίηση του νερού και την καθαρτήρια δύναμή του στη θρησκεία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε σχετικό βίντεο του Συλλόγου των Φίλων του Πηνειού και του Παραποτάμιου Πολιτισμού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ