ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ

Παρέμβαση της δ.σ. Κατ. Ζιαζιά – Σουφλιά για την παραχώρηση του Χατζηγιάννειου

ζιαζιαΕπιστολή κατέθεσε σήμερα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με αφορμή την σύγχυση που δημιουργήθηκε με την εκδήλωση Ιδιωτικού Ινστιτούτου στο Χατζηγιάννειο η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Νέα Λάρισα κ. Κατερίνα Ζιαζιά– Σουφλιά, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να μπει τάξη στη διαχείριση και την παραχώρηση δημοτικών χώρων.

Αναλυτικά στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε

Ξεκινώντας με μια αστοχία διαχείρισης δημοτικών χώρων, τιθέμεθα ως Δήμος ανάμεσα σε πιθανά επαγγελματικά συμφέροντα και τις απόψεις της επίσημης Εκκλησίας.  Επίσης, πιθανώς ως πόλη στεκόμαστε στο κέντρο αντιπαραθέσεων ξένων προς τη φιλοσοφία και την ορθόδοξη πίστη της πλειοψηφίας των δημοτών!!!

Σε ότι, αφορά τη διαχείριση των δημοτικών χώρων επισημαίνω ότι, έξι μήνες μετά την ανάληψη της σημερινής δημοτικής αρχής  είναι άδικο (το λιγότερο που θα μπορούσα  να πω) να φταίει ακόμη η παλιά Δημοτική Αρχή.

Η πολιτική διάθεσης, χρήσης, παραχώρησης, διοργάνωσης, συνδιοργάνωσης, αιγίδας, γενικότερα διαχείρισης, είναι καθήκον, ανήκει στις αρμοδιότητες του εκάστοτε Νομικού προσώπου, Οργανισμού, Επιχείρησης και υλοποιείται με  κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη. Πρέπει να διέπεται από έναν αυστηρό οικονομικό ορθολογισμό και διαχειριστική συνέπεια και να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και του ίδιου του θεσμού, μην αλλοιώνοντας τον κοινωφελή χαρακτήρα του αλλά προσβλέποντας στην επίτευξη αποδοτικής και αποτελεσματικής χρήσης.

Η συνδιοργάνωση ουδεμία σχέση έχει με την δωρεάν παραχώρηση και πρέπει να διέπεται από αυστηρούς κανόνες, πρωτίστως ασφάλειας θεματολογίας (το αντικείμενο της εκδήλωσης είναι αντίθετο με το κοινό αίσθημα ή μπορεί να προκαλέσει ταραχές) μα πάνω από όλα πνευματικού κέρδους προς τους δημότες. Μια δωρεάν δε παραχώρηση άνευ ουσίας, επιβαρύνει το Δήμο, τους δημότες  με επιπλέον έξοδα (προσωπικό , υπερωρίες, καθαριότητα χώρου, λειτουργικά έξοδα), χωρίς καμία ανταποδοτικότητα.

Σε ότι, αφορά δε τη  Θρησκευτική ,φιλοσοφική, εμπορική διάσταση που προσπαθεί να δώσει ο «φιλοξενούμενος»  του δήμου, επισημαίνω ότι μέσα από αυτή την διαδικασία, αναγνωρίζει στον εαυτό του κάθε δικαίωμα -πολύ δε περισσότερο τη χρήση ιερών για άλλους συμβόλων-και ταυτόχρονα απαγορεύει και εκβιάζει με προσφυγές το δικαίωμα της Εκκλησίας να εκφράζει τις θέσεις της και την αντίθεσή της σε θέματα που την αφορούν.

Ο Θεός δεν έχει ανάγκη εισαγγελέα! κύριε Πρόεδρε.

Με αφορμή λοιπόν, το σημερινό γεγονός εκτιμώ ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο μέλλον η φιλόξενη διάθεση και το βήμα που δίνει ο Δήμος και οι δημότες μας, να γίνονται από τους φιλοξενούμενους,  βήμα που είτε θα προσβάλλει πολίτες, θεσμούς, είτε θα δίνει στρεβλή εικόνα για τη πόλη και τις δημοκρατικές μας αντιλήψεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ