Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Ο ΕΛΓΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΕΜΟΜΙΚΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ

20150322_142330-1Στις πληγείσες από τον παγετό εκτάσεις των αμυγδαλοπαραγωγών του Συκουρίου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του κινήματος Βασίλης Κόκκαλης προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος του προβλήματος και να εκφράσει την συμπαράσταση του στους παραγωγούς της περιοχής.

Ο κ. Κόκκαλης επικοινώνησε και με την διεύθυνση του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, ζητώντας να μάθει «πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις των αγροτών που διεκδικούν αποζημιώσεις», προσθέτοντας την αναγκαιότητα «αυτές να είναι άμεσες και δίκαιες», διαβεβαιώνοντας τους πληγέντες αγρότες ότι «θα παρακολουθεί το θέμα συνεχώς» και θα ενημερώσει και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

20150322_143245Με αφορμή την παρουσία ενός ανεμομίκτη σε χωράφι της περιοχής, ο οποίος προστάτευσε την αμυγδαλοπαραγωγή από την ολοκληρωτική καταστροφή ελέω παγωνιάς, ο κ. Κόκκαλης άκουσε με ενδιαφέρον την εισήγηση του παραγωγού, που τον κατασκεύασε με δικά του χρήματα πριν από χρόνια, «ο ΕΛΓΑ να τον εντάξει σε πρόγραμμα αντιπαγετικής προστασίας, ώστε να υπάρξει η σχετική επιδότηση, η οποία θα παροτρύνει τους παραγωγούς να εφαρμόσουν τέτοιες προληπτικές πολιτικές».

 

 

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com