ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ

Την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας στην έδρα του (παλαιό Δημαρχείο) και στη συμβολή των οδών Λόρδου Βύρωνα και Μιαούλη.

Τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν να κάνουν με ζητήματα τοποθέτησης κατάλληλων πινακίδων οδικής κυκλοφορίας στον κεντρικό άξονα της Φαρσάλων (εντός του οικισμού της Νίκαιας), έξω από τις δύο σχολικές μονάδες της Νίκαιας – Δημοτικό και Γυμνάσιο/ Λύκειο – αλλά και σε άλλες οδούς που χρησιμοποιούνται από μεγάλο όγκο οχημάτων και η διέλευσή τους «κρύβει» παγίδες για τους/ις οδηγούς. Επιπλέον, θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας σε σημεία όπου χρειάζεται επί της οδού Φαρσάλων, την τοποθέτηση ειδικών καθρεφτών για την βελτίωση της ορατότητας σε σημεία όπου αυτή είναι περιορισμένη, αλλά και την τοποθέτηση προειδοποιητικού φωτεινού σηματοδότη στην οδό που διέρχεται μπροστά από το Γυμνάσιο-Λύκειο της Νίκαιας.

Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας θα συζητήσει επίσης βραχυπρόθεσμα έργα που θα πρέπει να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στη Νίκαια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών (π.χ. ηλεκτροφωτισμός – επέκταση δικτύου σε συγκεκριμένες οδούς, ασφαλτόστρωση – διαγράμμιση του χώρου στάθμευσης ανάμεσα στο Δημοτικό Σχολείο και το Πολιτιστικό Κέντρο, θέματα καθαρισμού και συντήρησης του χώρου μέσα και έξω από το Κοιμητήριο, τοποθέτηση θερμοστάτη στο κτίριο που στεγάζεται η Δημοτική Κοινότητα και η Γεωτεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τοποθέτηση κάγκελων κατά μήκος του χειμάρρου Νεμπεγλεριώτη -εκεί όπου δεν υπάρχουν- δημιουργία εσοχής στη γέφυρα Χάλκης και εκεί όπου βρίσκονται οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης προκειμένου αυτοί να μην παρεμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων, κ.ά.).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα γίνει εκτενής αναφορά στο θέμα που αφορά στην ίδρυση και τη λειτουργία 2ου Νηπιαγωγείου στη Νίκαια, θα συζητηθούν αιτήσεις δημοτών για χαλικοστρώσεις οδών και θα ακολουθήσει ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα της Δημοτικής Κοινότητας.

Να σημειωθεί ότι οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας είναι ανοιχτές προς το κοινό. Οι δημότες μπορούν να παρακολουθούν τις συζητήσεις και να ενημερώνονται δια ζώσης για τα θέματα της Νίκαιας. Όσον αφορά τα ζητήματα που ανακύπτουν καθημερινά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματά τους στο γραφείο της Κοινότητας (σε ώρες και ημέρες που έχουν ανακοινωθεί έξω από το γραφείο) ή να επικοινωνούν στο 2410921330 (Δημοτική Κοινότητα) και στο τηλέφωνο της Προέδρου της Νίκαιας κ. Βασιλικής Πιλάτου με αριθμό 6977440573.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ