ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜATHLIVEBOOKS!

Το paidis.com σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό σχολείο μαθηματικών Math School  του Μαθηματικού Δημήτρη Παπάζογλου, (https://www.facebook.com/lmathschool), προκειμένου να βοηθήσουν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, στις Πανελλήνιες και ενδοσχολικές εξετάσεις θα δημοσιεύουν από αύριο σε τακτικά διαστήματα Προτεινόμενα Θέματα Μαθηματικών.

Τα Προτεινόμενα Θέματα Μαθηματικών Κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου είναι Θέματα που έχουν μπει στις Προηγούμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις από το 2001 μέχρι σήμερα, καθώς και στις Επαναληπτικές και η επίλυσή τους αποτελεί την καλύτερη Προετοιμασία για τις εξετάσεις.

Τα προτεινόμενα Θέματα Μαθηματικών Γυμνασίου και Λυκείου είναι με προσοχή επιλεγμένα από την ύλη των αντιστοίχων τάξεων.

Οι μαθητές θα μπορούν να μελετήσουν τα Θέματα  για πρώτη φορά σε smartphone και tablets , άνετα, εύκολα και χωρίς κόπο, και θα μπορούν να υποβάλλουν στον κ. Δημήτρη Παπάζογλου ηλεκτρονικά τις απορίες τους.

Η Παρουσίαση των Θεμάτων γίνεται με υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικού υλικού  το οποίο έχει κατασκευαστεί με την πρωτότυπη τεχνολόγία ΜathLIVEBooks  (http://mathlivebooks.com/fdemo/) που έχει αναπτύξει ο κ. Δημήτρης Παπάζογλου την τελευταία δεκαετία μετά από πολύχρονη εμπειρία στη Διδασκαλία Μαθηματικών με τις Νέες Τεχνολογίες.

Πρόκειται για μια νέα, εντελώς πρωτότυπη (παγκοσμίως) τεχνολογία δημιουργίας ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού υψηλής ποιότητας που ξεκινά από τα Μαθηματικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί  από τον εκπαιδευτικό:

* για διδασκαλία με διαδραστικό πίνακα (interactive board)

* για διδασκαλία με προβολέα (projector).

Το ίδιο υλικό είναι διαθέσιμο στον κάθε μαθητή οργανωμένο σε ψηφιακό σχολείο στο οποίο έχει πρόσβαση ο μαθητής μέσω Ιnternet με υπολογιστή , smartphone ή tablet.

Στο MathLIVEbooks χρησιμοποιείται η τελευταία λέξη της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, που σήμερα είναι τα Δυναμικά Μαθηματικά.

Με τα Δυναμικά Μαθηματικά μπορούμε να αλληλεπιδρούμε με τα Μαθηματικά μας Αντικείμενα.

Αλληλεπιδρούμε με τις μεταβλητές, τις παραμέτρους, τις εξισώσεις τα γεωμετρικά σχήματα, τις γραφικές παραστάσεις, τις καμπύλες τα ραβδογράμματα.

Με τα Δυναμικά Μαθηματικά εκτελούμε κάθε υπολογισμό απλό ή πολύπλοκο και βλέπουμε εύκολα ειδικές συνθήκες περιορισμούς και γεωμετρικές ερμηνείες.

Με τα Δυναμικά Μαθηματικά μπορούμε να δημιουργούμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες , μικροπειράματα και διαδραστικές εκπαιδευτικές κατασκευές.

Η μελέτη των μαθηματικών ολοκληρώνεται δυναμικά με πολλαπλές αναπαραστάσεις σε ένα εννοιολογικά πλούσιο μαθησιακό περιβάλλον που υποστηρίζει την εξερεύνηση, την κατασκευή, και την αξιολόγηση των μαθηματικών μοντέλων και προσομοιώσεων.

* Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της πρωτότυπης τεχνολογίας είναι ότι η ένα μαθηματικό πρόβλημα, αρχικά σχεδιάζεται εκπαιδευτικά και στη συνέχεια παρουσιάζεται προσεκτικά βήμα – βήμα, με όλα τα απαραίτητα λογικά και μεθοδολογικά βήματα που οδηγούν στη λύση του.

* Αν στο πρόβλημα υπάρχουν σχήματα, αυτά κατασκευάζονται «ζωντανά» πάλι βήμα – βήμα και πολύ εύκολα με όλες τις λεπτομέρειες και τα απαραίτητα στάδια.

* Τα σχήματα, αυτά κατασκευάζονται με ακρίβεια όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι στο περίπου. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείται τεράστιος εκπαιδευτικός χρόνος, ο οποίος συνήθως χάνεται όταν ο καθηγητής προσπαθεί να κατασκευάσει ένα σχήμα ειδικά όταν αυτό είναι αρκετά πολύπλοκο.

* Οι πράξεις και οι υπολογισμοί παρουσιάζονται αναλυτικά και με πολύ παραστατικό τρόπο.

* Σε κανένα σημείο της διαδικασίας δεν δημιουργούνται κενά ή άλματα σκέψης και δεν παραλείπεται ποτέ κανένα σημείο.

* Στα κρίσιμα δε σημεία δίνεται πολλαπλή έμφαση, ώστε να γίνονται κατανοητά και εύκολα χωρίς κόπο.

Τέλος Ο  μαθητής μπορεί να μελετήσει  μόνος του  την άσκηση όσες φορές θέλει απαλλαγμένος από το άγχος της αντιγραφής του πίνακα και κυρίως χωρίς το άγχος σημείων που δεν θα καταλαβαίνει.

(Περισσότερες πληροφορίες για τα ΜathLIVEbooks και πολλά παραδείγματα από κάθε τάξη του Γυμνασίου και του Λυκείου μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση: http://mathlivebooks.com/fdemo/ ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ