ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κάλεσμα σε συνδημότες τους για συγκέντρωση το ερχόμενο Σάββατο στο Αισθητικό Άλσος Λάρισας, που βρίσκεται στα όρια Λάρισας – Γιάννουλης, απευθύνουν οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας». Τα μέλη της Εθελοντικής Κίνησης έχουν αναλάβει με την υποστήριξη του Δήμου Λάρισας δράσεις για το ζωντάνεμα του Άλσους με σκοπό να το αγκαλιάσουν ξανά οι Λαρισαίοι και να το καταστήσουν χώρο καθημερινών ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Ήδη, με τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου έχει καθαριστεί ένα μεγάλο μέρος του, έχουν απομακρυνθεί επικίνδυνα υλικά, έχουν επανασυνδεθεί τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού και επαναλειτουργούν οι τουαλέτες. Παράλληλα, ετοιμάζεται και ο χώρος για τη λειτουργία κήπου για εκπαιδευτικό και κοινωνικό σκοπό. Πρώτος στόχος είναι να μπορεί να πραγματοποιηθεί στο χώρο ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών.

Για το σκοπό αυτό καλούν κάθε Λαρισαίο που επιθυμεί να βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα να προσέλθει το Σάββατο 25 Απριλίου και ώρα 10 το πρωί στο χώρο στάθμευσης του Άλσους για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του χώρου και το βάψιμο της παιδικής χαράς, αλλά και να οργανωθούν οι επόμενες δράσεις για την υλοποίηση του σχεδίου που έχει εκπονηθεί από το Δήμο και τους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας».

Οι ομάδες εθελοντών που θα δημιουργηθούν θα προχωρήσουν στη δημιουργία παρτεριών, ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων, δράσεων ψυχαγωγίας κ.α. Επιδίωξη είναι η να δοθεί ζωή στο χώρο και να τον αγαπήσουν όλο και περισσότεροι Λαρισαίοι, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ