ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: ΟΙ ΣΥΝΕΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Ανακοίνωση με καταγγελίες σε βάρος των ΣΥΝΕΚ Ν. Λάρισας με αφορμή το ψήφισμα που κατέθεσαν στην προχθεσινή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ εξέδωσε η ΔΑΚΕ καθηγητών. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Είναι δεδομένο ότι η νομοθέτηση σοβαρών ζητημάτων με ΠΝΠ συνιστά μια αντιδΜΕ ημοκρατική απόκλιση από την πάγια κοινοβουλευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η χρήση ΠΝΠ πρέπει να γίνεται σε ειδικές και έκτακτες συνθήκες για τη χώρα.

Εκτιμάμε, όπως άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού βιώνει, ότι η χώρα δέχεται έναν αισχρό εκβιασμό οικονομικής ασφυξίας με στόχο να υποταχθεί στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας που προσπαθούν να επιβάλλουν οι δανειστές.

Η ΠΝΠ για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων αντικειμενικά καθίσταται μια αναγκαστική απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις και τους εκβιασμούς.

Με δεδομένο ότι τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά είναι πλήρως κατοχυρωμένα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, για περίοδο τριών μηνών και μπορεί να γίνεται συνεχώς εκταμίευση, δεν γίνεται κατανοητή η κριτική άλλων δυνάμεων (πολιτικών και συνδικαλιστικών) και από αντίθετες κατευθύνσεις.

Μπορούν να υπάρχουν δυνάμεις που δεν συνειδητοποιούν τι ακριβώς διακυβεύεται για τη χώρα αυτές τις κρίσιμες στιγμές; Μπορούν να υπάρχουν δυνάμεις που επενδύουν στη χρεοκοπία και στην πλήρη υποταγή στους δανειστές;

Η κυβέρνηση, στηριγμένη στη συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων, πρέπει να δυναμώσει τις αντιστάσεις της θέτοντας τα συμφέροντα του λαού πάνω από τα κέρδη και τις πολιτικές ΕΕ –  ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Τονίζουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει η απόφαση αυτή να δημιουργήσει πρόβλημα στην κατοχή κοινωνικών υπηρεσιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Επίσης, τα αποθεματικά αυτά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, παρά μόνο για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας και την κανονική πληρωμή των μισθών και συντάξεων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ