ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΠΟΠΤΩΣΗ ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της καρπόπτωσης που πλήττει για μια ακόμη φορά τους αχλαδοκαλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής του δήμου Τυρνάβου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Πλατανούλια με τη συμμετοχή του δημάρχου Π Σαρχώση, του βουλευτή και τομεάρχη αγροτικού των ΑΝΕΛ Β. Κόκκαλη και εκπροσώπων των αγροτών του δήμου.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η καρπόπτωση, βάσει και των εκτιμήσεων του καθηγητή κ. Νάνου οφείλεται στον παγετό των αρχών της άνοιξης και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ και ξεκαθαρίστηκε ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα και νέων δηλώσεων ζημιάς από τους αγρότες που πλήττονται από την καρπόπτωση.

Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη συνάντηση με τον νέο διοικητή του ΕΛΓΑ Ν. Στουπή, στην οποία θα πάρουν μέρος ο δήμα;ρχος Π.Σαρχώσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλ. Χατζηκρανιώτης, οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών της περιοχής, ενώ τη συμμετοχή του ανακοίνωσε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Β. Κόκκαλης.

Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

AXLADIAΟ κ.Κόκκαλης με το πέρας της συνάντησης δήλωσε:  «Η ζημιά που έχουν υποστεί οι αχλαδοπαραγωγοί είναι εμφανέστατη. Όπως ενημερώθηκα από τους αρμόδιους υπαλλήλους του τοπικού ΕΛΓΑ η καρπόπτωση δεν καλύπτεται απ’ τον Κανονισμό Αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη για την αλλαγή του κανονισμού από τη στιγμή που όλοι οι ζημιωθέντες παραγωγοί πληρώνουν κανονικά την εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, οφείλει η πολιτεία να καλύπτει όλους τους ασφαλιστικούς κινδύνους. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα είναι και η συνάντηση με την νέα Διοίκηση του ΕΛΓΑ».

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα των πληγέντων στα κυβερνητικά κλιμάκια συνυπογράφοντας το δίκαιο αίτημα των πληγέντων αγροτών για έγκαιρες, έγκυρες και δίκαιες αποζημιώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ