ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 80% ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Η Η. ΔΙΩΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ

Η κατάργηση του ειδικού τέλους 80% από τους λογαριασμούς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης, μεταξύ αυτών και της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, αλλά και η τεράστια γραφειοκρατία που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι, ήταν δύο από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη με τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση,

παρουσία των αντιδημάρχων Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Τεχνικών Υπηρεσιών- Πολιτισμού κ.κ. Χρήστου Τσιόπα και Κουλιού Κων/νου αντίστοιχα, καθώς και του δημοτικού συμβούλου και συντονιστή της ΟΜ Τυρνάβου του ΣΥΡΙΖΑ Τηλέμαχου Κατσικαβέλα.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τη βουλευτίνα για το υπό εκπόνηση νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου, επιφυλασσόμενος και για μια νέα συνάντηση μετά την ολοκλήρωσή του, ώστε από κοινού να εξεταστούν τρόποι προώθησης των διαφόρων έργων. Ενδελεχώς συζητήθηκαν επίσης το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, η αντιμετώπιση της φτώχειας στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Τυρνάβου, αλλά και το επίκαιρο, δυστυχώς και για φέτος, πρόβλημα της καρπόπτωσης σε αχλαδιές και ροδακινιές, με στόχο την εκτίμηση των ζημιών και την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου τόνισε ότι ειδικά οι πιο μικροί Δήμοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον όγκο της γραφειοκρατίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά στις συναλλαγές τους με την κεντρική διοίκηση, με αποτέλεσμα το λιγοστό προσωπικό να απασχολείται με αυτό, αντί να τίθεται στην υπηρεσία των επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών.

Τέλος, για την επιβολή του ειδικού τέλους ύδρευσης 80% επί της αξίας του καταναλισκόμενου ύδατος, η βουλευτίνα επεσήμανε ότι και αυτό το θέμα καταδεικνύει τα νομικά προβλήματα που δημιούργησε ο Καλλικράτης στο να μπορούν οι Δήμοι να ασκήσουν κοινωνική πολιτική, εκφράζοντας παράλληλα τη διάθεση να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου και όχι μόνο, καθώς και να εξεταστούν όλοι οι πιθανοί τρόποι επίλυσης του ζητήματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής παρέμβασης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ