ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο Λάρισας 9 μέλη διοικήσεων της ΕΑΣ Λάρισας μετά από μηνύσεις που υπέβαλαν εναντίον τους οι εργαζόμενοι για παραβίαση δικαστικής απόφασης αλλά και για υπεξαίρεση.

Ως προς την πρώτη κατηγορία που αφορούσε την ενοικίαση περιουσιακών στοιχείων της ΕΑΣ, εκκοκκιστήρια και ελαιουργείο το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε μεταβολή περιουσιακών στοιχείων και ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με την ενοικίαση των εργοστασίων, ενώ οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξαν οι εργαζόμενοι η ενοικίαση και προστάτεψε τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία, αφού άλλα εργοστάσια της ΕΑΣ που έμειναν κλειστά λεηλατήθηκαν, ενώ και η κατηγορία για μη σύννομη ενοικίαση καταρρίφθηκε αφού οι κατηγορούμενοι προσκόμισαν στο δικαστήριο θεωρημένα ενοικιαστήρια από την εφορία.

Αναφορικά με την κατηγορία της υπεξαίρεσης που βάρυνε κυρίως τον τελευταίο πρόεδρο της οργάνωσης Χρ. Σιδερόπουλο το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες περί απώλειας χρημάτων της οργάνωσης, δεχόμενο ότι τα ελλείμματα οφείλονται στην πώληση εφοδίων και στην αποπληρωμή μέρους αυτών από τους 4.000 συνεταίρους ενώ και η κατηγορία που απηύθυναν εργαζόμενοι κατά του κ. Σιδερόπουλου περί μη παράδοσης αγροτικών του προϊόντων στην ΕΑΣ, καταρρίφθηκε αφού προσκόμισε τιμολόγια που αποδείκνυαν ότι γινόταν συνεχώς παραδώσεις προϊόντων στην οργάνωση.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι οι συνεταιριστές που αθωώθηκαν είναι: Χρ. Σιδερόπουλος, Σπ. Τσικρίκας, Αθ. Κοκκινούλης, Χρ. Τσιτσιρίγγος, Δ. Τσικόπουλος, Δ. Αλατάς, Αχ. Χλωρός, Θ. Μακαριάδης, Στ. Ρίζος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ