ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου δράσης της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, η ΚΟΒ Τυρνάβου του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Εμμανουήλειο. Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Μπαντόγιας, γραμματέας της ΚΟΒ Τυρνάβου και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμου Τυρνάβου.

Ομιλητές ήταν, ο Πέτρος Κρίκης, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Οργάνωσης Λάρισας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λάρισας και ο Στέλιος Χατζηκράχτης επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Τυρνάβου.

Ο Πέτρος Κρίκης αναφέρθηκε στο αντιλαϊκό ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη και ότι η Τοπική Διοίκηση αποτελεί κρατικό μηχανισμό διοίκησης σε τοπικό επίπεδο. Αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση των Δήμων και ότι οι Δήμοι αποτελούν φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αφού όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν με ανταποδοτικά τέλη, οι προϋπολογισμοί πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι και ελέγχονται από την αποκεντρωμένη διοίκηση και τον επίτροπο, όργανα διορισμένα από την κυβέρνηση. Τα έργα που χρηματοδοτούνται μέσα από το ΕΣΠΑ δεν αφορούν την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά την κερδοφορία των εργολάβων και του μεγάλου κεφαλαίου.

Με βάση τα παραπάνω, είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για τον χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης. Ξεκαθάρισε ότι για το ΚΚΕ και τους εκλεγμένους  του με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι η λαϊκή συμμαχία σε τοπικό επίπεδο, ένα ακόμα μέτωπο πάλης, κόντρα στους νόμους να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ανακούφιση της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των μικροεπαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας.

LASY2Ο Στέλιος Χατζηκράχτης αναφέρθηκε στο πως λειτουργεί η πλειοψηφία στο Δήμο Τυρνάβου, ότι “ξέχασε  την ανεξαρτησία της” στηρίζοντας την κυβερνητική πολιτική.

Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τα προβλήματα των δημοτών.  Υπεράσπισε τα αιτήματα της Λαϊκής Επιτροπής για τη μείωση των δημοτικών τελών, για μείωση της τιμής του νερού σε ανέργους, μικροσυνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες.  Για την κατάργηση του 80% για τέλη αποχέτευσης του Αργυροπουλίου, τα οποία η Δημοτική αρχή απέρριψε, για ζητήματα Υγείας και Παιδείας, και άλλα.

Κατάγγειλε την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν πήρε θέση για την ΠΝΠ και στην πρόταση της κυβέρνησης για την κατάθεση των αποθεματικών του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, περιμένοντας να αποφασίσει το συνέδριο της ΚΕΔΕ. Σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” αρνούμαστε τα χρήματα του Δήμου, που προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών, να τα χειρίζεται η κυβέρνηση κατά το δοκούν.

Τέλος η ΚΟΒ κάλεσε, το λαό του Τυρνάβου οργανωμένα μέσα από τα Σωματεία, τους μαζικούς φορείς να παλέψουμε για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, την ανατροπή των συσχετισμών, σε βάρος του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, για μια άλλη κοινωνία, που η παραγωγή θα γίνεται για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ