ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ

Η δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ, ένα σημαντικό έργο πολιτισμού, εγκαινιάσθηκε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί στο κτήριο όπου στεγάζονταν ο πρώην αστυνομικός σταθμός Νίκαιας το οποίο ανακαινίσθηκε πλήρως και πλέον έχει μετατραπεί σε έναν χώρο που πληροί όλα τα κριτήρια για τη λειτουργία μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης.

Πριν από εγκαίνια παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα Νίκαιας το θεατρικό αναλόγιο με θέμα  «Βιβλίο και Έλληνες λογοτέχνες» βασιζόμενο σε κείμενα των Μ. Λουντέμη, Α. Καρκαβίτσα, Ι. Κονδυλάκη και Ν. Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία του Άκυ Μητσιούλη. Το θεατρικό αναλόγιο, πρωτόγνωρο δρώμενο σε χώρους εγκαινίων, σχολιάστηκε ιδιαιτέρως θετικά από όλους τους παρευρισκόμενους, τόσο για τη θεματολογία του όσο και για τη σκηνική του παρουσία. Στο θεατρικό αναλόγιο συμμετείχαν η Α. Μπλίατσιου υπεύθυνη εκδήλωσης και πρόεδρος επιτροπής βιβλιοθήκης, η βοηθός σκηνοθέτη Π. Χριστοδούλου,  οι ηθοποιοί Μ. Κοντογιάννη, Γ. Μπόζαρλης, Γ. Ράπτη και Θ. Σεμερτζίδης οι μουσικοί Ρ. Κωσταβάρα και Σ. Μπόζαρλη και οι αφηγητές Σ. Καραφέριας και Χ. Σδρούλια.

biblio2Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής “ …ο Δήμος Κιλελέρ παραδίδει στους πολίτες ένα έργο πολιτισμού. Η δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας αριθμεί σήμερα χιλιάδες βιβλία τα οποία θα εμπλουτίζονται διαρκώς. Είναι μια βιβλιοθήκη που θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες τους δήμου να έχουν πρόσβαση στη γνώση. Αυτό το έργο πραγματοποιήθηκε ύστερα από συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα με την τεχνική υπηρεσία, η οποία σε σύμπνοια με την ανάδοχο εταιρεία, παρέδωσε στους πολίτες του Δήμου Κιλελέρ, και ιδιαιτέρως στη νέα γενιά, ένα έργο πνοής. Είμαι πεπεισμένος ότι η βιβλιοθήκη θα αξιοποιηθεί από  τους δημότες μας ως δανειστική βιβλιοθήκη αλλά και ως χώρος ανάγνωσης. Ήταν ένα έργο που το χρωστούσαμε στη νέα γενιά…”.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο προηγούμενος δήμαρχος Κιλελέρ Ρ. Κομήτσας ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό επιλογής και αναγκαιότητας του έργου.

Το έργο είχε ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013 – Τοπικό πρόγραμμα προσέγγισης Leader” προϋπολογισμού 211.000 Ευρώ με τελική δαπάνη κατασκευής 110.369 Ευρώ. Το έργο εκτελέστηκε από την “Εργοθεσσαλική Ο.Ε.” Το κόστος του  εξοπλισμού της βιβλιοθήκης ανήλθε στο ποσό των 52.171 Ευρώ.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ Α. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Α. Ρεντζιάς, Α. Χατζούλης, Χ. Χατζούλης , ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β. Σακελλαρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κιλελέρ Ι. Μπακαλόπουλος, Ι. Παπακανάκης, Τ. Τσινούλης, Χ. Τσιχίτας, Κ. Φιλιππούλης, Κ. Χατζηκωσταντίνου, Ρ. Κομήτσας, Ζ. Ανυφαντή, Θ. Νανούλης και Β. Χατζούλης,  η πρόεδρος Β. Πιλάτου και το Τ.Σ. της Δημοτικής κοινότητας Νίκαιας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ