ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση χαιρετίζει όλους τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν στις εκλογές του Συλλόγου, το ρεύμα του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού συνδικαλισμού αναδεικνύοντας την παράταξη τρίτη δύναμη με δύο αντιπροσώπους.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης      για την υποδειγματική τήρηση των διαδικασιών.

Παράλληλα ευχαριστούμε τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για τη βοήθειά τους στη διεξαγωγή των εκλογών .

Δώσαμε και δίνουμε αυτή τη μάχη με αξιοπρέπεια και πολιτικό ήθος, απορρίπτοντας σταθερά τις πρακτικές  που ακολούθησαν οι κομματικοί μηχανισμοί και σε αυτές τις εκλογές (κατευθύνσεις από κομματικά γραφεία, ψηφοθηρία, κλπ.)

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη να δυναμώσουμε τις μαζικές διαδικασίες, να  συζητήσουμε και να δράσουμε, να πάρουμε τη υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας. Γιατί τα σωματεία  «ανασαίνουν» μόνο από την ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων, όταν αυτοί αποφασίζουν να δράσουν κι όχι να αναθέσουν.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τη στάση τους στις εκλογές,       να συμβάλλουν με όποιο τρόπο μπορούν στην οργάνωση της αντίστασης και του αγώνα.

  • Να συμβάλλουμε στη δημιουργία μετώπου αγώνα και ρήξης με την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου όποια κυβέρνηση κι αν την υπηρετεί . Που  θα διεκδικεί σχολείο, δουλειά και ζωή στα μέτρα των αναγκών των εργαζόμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των παιδιών και των νέων και όχι στα μέτρα της κρίσης τους.
  • Να διεκδικήσουμε το σύνολο των αιτημάτων μας για την ανάταξη του δημόσιου σχολείου, για την αποκατάσταση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για το δημοκρατικό σχολείο των όλων και των ίσων  με αιχμές την ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη και τους μαζικούς μόνιμους  διορισμούς”, σημειώνουν στην ανακοίνωση κλείνοντας με το παρακάτω μήνυμα:

“Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο”

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ