ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΒΙΟΚΕΡΑΛ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΤΗΝ «ΑΤΖΕΝΤΑ» ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με 36 θέματα στην ημερήσια διάταξη αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις στη «Βιοκεράλ», την αξιοποίηση των στρατοπέδων, το έργο «Σάκη Καράγιωργα» κ.ά.  ασχολήθηκε σε μια μαραθώνια συνεδρίαση την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Την έντονη ανησυχία τους σχετικά με το θέμα της «Βιοκεράλ» εξέφρασαν οι κκ  Νασιώκας και Διαμάντος  με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη να επισημαίνει πως η περίπτωση υπάγεται στην ευθύνη της Περιφέρειας «… και περιμένουμε να τοποθετηθεί η Δ/νση  Περιβάλλοντος», ενώ ο δήμος έσπευσε σε βοήθεια της ΠΥΛ με την παραχώρηση μηχανημάτων για την κατάσβεση των εναλλακτικών καυσίμων που καίγονται, ωστόσο αυτά αποχώρησαν καθώς ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν επέτρεψε να γίνουν οι σχετικές εργασίες!

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες προσεγγίσεις δεν υπάρχει κίνδυνος για την πόλη, ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του δημάρχου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, ενώ ουσιαστικά φαίνεται να επαναπροσδιορίζεται.

«Στην ουσία ο νέος σχεδιασμός βάζει στην άκρη τα περιφερειακά σχέδια διαχείρισης», τόνισε ο κ. Καλογιάννης.

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Την έναρξη του διαλόγου για τη διεκδίκηση και  την αξιοποίηση των χώρων των στρατοπέδων για το καλό της πόλης ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική αρχή με το δήμαρχο να εκφράζει την αισιοδοξία του για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία που θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα αλλάζοντας την εικόνα της Λάρισας.

Σ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ

Με αιχμές κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής που προχώρησε σε τροποποίηση της μελέτης αλλά και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προχώρησε σε σχετικές ανακοινώσεις ο δήμαρχος Λαρισαίων ξεκαθάρισε πως βούληση της δημοτικής αρχής είναι να ολοκληρωθεί το έργο «… που στην ουσία μπλοκάρει ένας συμπολίτης», ενώ για το όλο θέμα θα δοθεί και συνέντευξη τύπου.

Τέλος  για το θέμα της αποψίλωσης των χόρτων από συνοικίες αλλά και το κέντρο της Λάρισας τονίστηκε πως «… οι καιρικές συνθήκες αλλά και η υποτίμησή τους από την πλευρά των υπηρεσιών οδήγησαν στη δημιουργία του προβλήματος».

Σημειώνεται ότι ήδη 3 εργολαβίες εξελίσσονται προς αυτή την κατεύθυνση, με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15 μέρες περίπου.

«Αλλάζει και η κατάσταση με τις ατασθαλίες καταστηματαρχών στο κέντρο, όσο για τα χόρτα δεν ανατρέπεται τόσο εύκολα η εικόνα, αρκεί να ρίξετε μια ματιά σε οικόπεδα ιδιωτών», συμπλήρωσε με νόημα ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ