ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗ …ΒΟΤΚΑ

Στους  περισσότερους από εμάς δεν αρέσουν οι  μύγες που συνήθως είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ενόχληση.  Σύμφωνα με μια μελέτη, υπάρχουν περισσότερα από 100.000 γνωστά είδη μυγών (μόνο ο Θεός ξέρει, πόσα είναι ακόμη άγνωστα).

Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορούμε να απωθήσουμε τις μύγες:

  1. Βότκα Ενάντια στις μύγες Για κάποιο λόγο οι μύγες (και όλα τα άλλα έντομα) μισούν τη βότκα. Δεν αντέχουν τη μυρωδιά της, και ως εκ τούτου, μερικοί τη χρησιμοποιούν τη  για να τις αποκρούσουν. Μπορείτε να απλώσετε λίγη βότκα στο δέρμα σας (ακάλυπτα μέρη μόνο) για να κρατήσετε τις μύγες σε απόσταση. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε όλο το σπίτι σας με βότκα!
  2. Εντομοαπωθητικά Έλαια  Φυσικά έλαια όπως το έλαιο λεβάντας, Citronella, ευκαλυπτέλαιο, φλισκούνι, Lemongrass και έλαιο μέντας λειτουργούν ως καλά απωθητικά για τις μύγες.
  3. Γαρίφαλο Στις μύγες δεν αρέσει η μυρωδιά του γαρίφαλου (μπαχαρικό), έτσι αν βάλετε 10-15 σκελίδες στο τραπέζι σας μπορεί να είναι χρήσιμες στον …πόλεμο ενάντια στις μύγες.
    Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έλαιο γαρίφαλου, που ίσως να είναι και πιο αποτελεσματικό.
  4. ΒασιλικόςΟρισμένα φυτά διώχνουν τις μύγες, στις οποίες δεν αρέσει η μυρωδιά του βασιλικού, της λεβάντας και της  μέντας. Μπορείτε να έχετε αυτά τα φυτά στον κήπο σας ή σε εσωτερικούς χώρους σε γλάστρες για να διώχνουν τις μύγες.
  5. Παγίδα για μύγες Για να κάνετε τη δική σας σπιτική παγίδα χρειάζεστε ένα βαζάκι με φαρδύ λαιμό,  λίγο ζαχαρόνερο, και ένα χαρτί σε σχήμα κώνου.
    Πρώτα απ ‘όλα ρίχνουμε το ζαχαρόνερο στο βάζο και στη συνέχεια κόβουμε μια οπή διαμέτρου 1 cm στο κορυφή του χάρτινου κώνου. Τώρα, τοποθετήστε τον κώνο στο βάζο ανάποδα, προσέξτε όμως να μην αγγίξει το υγρό.
    Επειδή το βάζο περιέχει γλυκό υγρό, οι μύγες προσελκύονται από αυτό και θα πάνε κάτω από τον κώνο μέσα στο βάζο. Μόλις μπουν μέσα, δεν θα είναι σε θέση να πετάξουν και να βγουν από την τρύπα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ