ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΦΕΡΣΑΛΑ

Ο Δήμος Φαρσάλων στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε 6 σχολικές μονάδες του Δήμου Φαρσάλων” και αναγνωρίζοντας τη σημασία της καλλιέργειας ενεργειακής συνείδησης στα παιδιά, τα οποία εξάλλου αποτελούν τους μελλοντικούς πολίτες της χώρας, υλοποίησε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά σε ηλεκτρονική έντυπη μορφή και ειδική ιστοσελίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπλέον, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 διεξάχθηκαν δύο ενημερωτικές ημερίδες, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο στις 9.30 π.μ. και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στις 11.30 π.μ., με σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ομιλητές στις ημερίδες ήταν

ο Δ/ντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φαρσάλων Τάσος Λιαπής, που παρουσίασε το πρωτοπόρο έργο που υλοποιήθηκε στο Δήμο “Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε 6 σχολικές μονάδες του Δήμου Φαρσάλων”, και

η Ηλέκτρα Θελούρα Πολιτικός Μηχανικός Ειδική Συνεργάτις του Δημάρχου που παρουσίασε τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινότητα μας.

Συντονίστρια των εκδηλώσεων ήταν η Βάσω Νούλα, αρχαιολόγος, Ειδική Συνεργάτις του Δημάρχου, που επεσήμανε το πως συνδέεται ο Πολιτισμός με την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος και πως αυτά αποτελούν δείκτη υψηλού πολιτισμού και ποιότητας ζωής.

Στην εκδήλωση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Παπαγεωργίου, που απηύθυνε χαιρετισμό προς τους μαθητές και ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων Γιώργος Βαγγελός.

Των εισηγήσεων ακολούθησε η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό ζωγραφικής “Η Ενέργεια, Εμείς και το Περιβάλλον”,  της Ειρήνης Ράιου, του Βάιου Σαρακατσάνου και της Ελένης Βασιλείου.

Στην εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο παρέστη και χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Βασιλείου. Βράβευση των διακριθέντων στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό μαθητών πραγματοποιήθηκε και στο 1ο Δημοτικό, της Μαρίας Κάψου, Δήμητρας Ακριβούλη, Χριστίνας Μπρέλλα, Παναγιώτας Ανδρεοπούλου, Ιωάννας – Μαρίας Μπελιώκα  και Μαρίας – Στέλλα Σιούτογλου.

Στους διακριθέντες μαθητές απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες, σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικές βεβαιώσεις συμμετοχής στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό, ενώ στις μαθήτριες Μαρία Κάψου, Δήμητρα Ακριβούλη και Χριστίνα Μπρέλλα δόθηκε ειδικός έπαινος άριστης καλλιτεχνικής σύλληψης.

Θερμές ευχαριστιές εκ μέρους του Δήμου Φαρσάλων για την αγαστή συνεργασία απευθύνονται στους Δ/ντές των Σχολείων, Χρήστο Καρρά και Κώστα Δερλό, στη δασκάλα των Καλλιτεχνικών Βασιλική Δράκου και στο σύλλογο διδασκόντων των δύο σχολείων.

Μετά το πέρας των ημερίδων, δόθηκε η υπόσχεση ότι κάθε χρόνο θα διοργανώνεται εκδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος και καλλιτεχνικός διαγωνισμός ζωγραφικής, ενώ η βράβευση των μαθητών θα ταυτίζεται με την ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος που είναι 5 Ιουνίου.

Το έργο και οι προωθητικές ενέργειες χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 – 2013 του ΥΠΕΚΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ