ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο  Εργατικό Φεστιβάλ Λάρισας της ΚΝΕ, στο Φρούριο (πλατεία Λαμπρούλη), στο οποίο συμμετείχαν όχι μόνο εργαζόμενοι νέοι, αλλά και σπουδαστές –φοιτητές και μαθητές. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ξεκίνησαν με ροκ συναυλία από τα συγκροτήματα Nonamesuffering (NNS), Fears Constellation και Λευτέρης Βουλγαράκης.

Στη συνέχεια ακολούθησε  μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο: «……έρχονται από πολύ μακριά, πάνε πολύ μακριά ……Χθες-σήμερα-αύριο…… Δείχνουν τον δρόμο μπροστά……» από την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.

Έπειτα έγινε η κεντρική ομιλία από τον Θοδωρή Αναπλιώτη, γραμματέα του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ, ο οποίος μεταξύ  άλλων κάλεσε κάθε νέο εργαζόμενο, άνεργο να παλέψει για  την γνώση, να παλέψει για την επιστήμη, να παλέψει για την αλήθεια γιατί επιστήμη σημαίνει αλήθεια, γιατί αλήθεια για την κοινωνική πρόοδο σημαίνει πάλη για το σοσιαλισμό κομμουνισμό. Να παλέψει μέσα από τις γραμμές τις ΚΝΕ για τον κόσμο που θα βρίσκεται στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων.

19«Τώρα είναι περισσότεροι όσοι ξέρουν ότι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών, των δανειστών, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ντόπιας και ξένης, και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού δεν συμβιβάζονται. Είναι συμφέροντα αντίθετα. Όποιος προσπαθεί να κρύψει αυτή την αλήθεια, εξαπατά το λαό. Αυτό κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Καμία αυταπάτη. Άλλα είναι τα συμφέροντα του εργάτη, άλλα είναι του κεφαλαιοκράτη(…)

Υπάρχει λύση και διέξοδος η Ιστορία την διδάσκει «Τίποτα δεν χαρίστηκε τα πάντα κατακτιούνται με αγώνα συνεχή, αποφασιστικό, ανυποχώρητο».

Παρακολουθήστε από κοντά όλες τις εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ οδηγητή, ελάτε μαζί μας στο Ναύπλιο στο 2μερο της ΚΝΕ στις 4-5 Ιούλη, να μάθετε από πρώτο χέρι όσα παλεύουν οι κομμουνιστές, να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε αλλά και να διασκεδάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, μακριά από χορηγούς, εταιρίες και τα κέρδη τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν με λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι όπου έπαιξαν: Ανδρέας Νούτσος, Ελιάννα Κούτη – Εφραιμίδου, Μανώλης Γαρυφαλλόπουλος και Σάκης Πνευματικός.

 

Στο χώρο του φεστιβάλ λειτούργησε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ