ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Πρωτοφανή απόφαση αμφισβήτησης του δικαιώματος του λαού να εκφραστεί για το θέμα της συμφωνίας, χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση του Εurogroup αλλά και τη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ να μην αυξήσει η ρευστότητα ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν να πιέσουν το λαό.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η στάση της ΕΚΤ ανάγκασε την Τράπεζα της Ελλάδος να εισηγηθεί πράξη τραπεζικής αργίας και περιορισμούς στις αναλήψεις.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο λαός θα απορρίψει τα τελεσίγραφα επισημαίνοντας ότι η άρνηση παράτασης και η απόπειρα ακύρωσης του δημοψηφίσματος είναι πράξη ντροπιαστική για τα δημοκρατικά ιδεώδη της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης ότι έστειλε νέο αίτημα στους αρχηγούς των χωρών μελών της ευρωζώνης για παράταση του προγράμματος ενώ αναφορικά με τις πιέσεις που ασκούνται στη χώρα μας υποστήριξε ότι απαιτείται νηφαλιότητα και υπομονή.

Ο πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά διαβεβαίιωσε ότι είναι διασφαλισμένες οι καταθέσεις, οι μισθοί και οι συντάξεις στη χώρα και συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα γιανα ξεπεράσουμε σύντομα τις δυσκολίες.

“Πρέπει να αποδείξουμε ότι το δίκαιο μπορεί να κερδίσει. Θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα αξιοπρέπειας.

Δεν θα αφήσουμε το φόβο να μας κερδίσει.

Η αξιοπρέπεια απέναντι στο άδικο θα στείλει μήνυμα ελπίδας σε όλη την Ευρώπη”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ