ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ

Σειρά ωμών παρεμβάσεων έχουμε από το Σάββατο μέχρι και σήμερα από αξιωματούχους της Ε.Ε. και από ηγέτες κρατών μελών της ευρωένωσης, με κοινό στόχο, όλων αυτών, την τρομοκράτηση και χειραγώγηση του ελληνικού λαού, ώστε να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας στο δημοψήφισμα της Κυριακής για να αποδυναμωθεί η ελληνική κυβέρνηση, να συρθεί στην υπογραφή καταστροφικής συμφωνίας και στη συνέχεια σε πτώση.

Πρόκειται για ξεδιάντροπες παρεμβάσεις που έχουν την ευλογία των ντόπιων εκφραστών τους, που λειτουργούν ως 5η φάλαγγα κατά του λαού και της χώρας, επιδιώκοντας την με κάθε κόστος υπογραφή συμφωνίας αρκεί να μη θιγούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των διαπλεκόμενων που υπηρετούν με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια.

Οι δανειστές και οι εκπρόσωποι των θεσμών έχοντας συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια να έχουν απέναντί τους πιστούς και υπάκουους δήθεν κυβερνώντες θεωρούν και δικαιολογημένα ότι η Ελλάδα είναι το προτεκτοράτο τους, η αποικία χρέους και ο ελληνικός λαός το άβουλο πειραματόζωο για να εφαρμόσουν τα άνομα και καταστροφικά νεοφιλελεύθερα σχέδιά τους.

Χρησιμοποιώντας το χαρτί του στραγγαλισμού της οικονομίας, το κλείσιμο των Τραπεζών, αλλά και τα μύρια όσα ψέματα περί συνεπειών για τη χώρα και το λαό σε περίπτωση που, με αξιοπρέπεια και έχοντας εκ των προτέρων ζυγίσει συνέπειες και οφέλη, ταχθεί κατά της καταστροφικής συμφωνίας, για να δώσει στην κυβέρνηση τη δύναμη να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για ένα καλύτερο αύριο, ο Ντάισεμπλουμ, ο Γιουνκέρ, ο Σούλτς και οι ηγέτες των χωρών με πρώτους τη Μέρκελ και τον Ολάντ σε συγχορδία κάνουν λόγο για έξοδο από το ευρώ και την Ευρώπη, σε περίπτωση που ο λαός πει ΟΧΙ.

Το χειρότερο λες και έχουν κάποιο δικαίωμα, καλούν το λαό να ψηφίσει ναι στη συμφωνία, αποκρύπτοντας σκόπιμα τις συνέπειες για την οικονομία, την παραγωγική δραστηριότητα, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, για τη δημόσια υγεία, την παιδεία, το δημόσιο χρέος, την άμυνα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.

Δυστυχώς όμως όλοι αυτοί δήθεν φίλοι της χώρας και του λαού, αντί να βρουν απέναντι τους το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, που θα έπρεπε να τους πει ότι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δεν δέχεται τέτοιες πραξικοπηματικού τύπου παρεμβάσεις, ούτε απειλές και τελεσίγραφα, βρήκαν πολλούς υποστηρικτές.

Πρώτοι και καλύτεροι οι αρχηγοί της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ που συντάσσονται πλήρως με τους δανειστές και μάλιστα επικροτούν τις παρεμβάσεις τους. Από κοντά κάποιοι αυτοδιοικητικοί με πρώτους και καλύτερους τους δημάρχους Αθήνας και Πειραιά, αλλά και τον πρόεδροτης ΚΕΔΕ. Υποστηρικτές των δυναστών της χώρας και οι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων όπως οι κ.κ. Μίχαλος και Κορκίδης, που αδιαφορούν για το που θα φτάσει η φορολόγηση των μικρομεσαίων και πόσες επιχειρήσεις θα κλείσουν μη αντέχοντας άλλα καταστροφικά μέτρα.

Για το τέλος άφησα τα βρώμικα τηλεοπτικά μέσα της Αθήνας που αφιερώνουν το σύνολο των εκπομπών και των δελτίων τους στην εκστρατεία τρομοκράτησης του λαού φιλοξενώντας τις απόψεις ακόμη και των πιο απίθανων, αρκεί να φοβίσουν τον κόσμο και να αποκρύψουν τις συνέπειες από την υπογραφή της προτεινόμενης συμφωνίας.

Όμως επειδή είναι η ώρα του λαού, θα πρέπει να σταθεί περήφανα μπροστά στην κάλπη και όπως έχει μάθει στην ιστορία του να μην σκύβει το κεφάλι, με την ψήφο του, να στείλει μήνυμα αξιοπρέπειας και δημοκρατίας, λέγοντας σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, η οποία όμως θα πρέπει να αλλάξει προς όφελος των λαών της.

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ