Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει η ανακοίνωση της παραίτησης του Γιάνη Βαρουφάκη από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, σήμερα το πρωί, μετά το θριαμβευτικό όχι που είπε ο ελληνικός λαός στη συνέχιση των αδιέξοδων πολιτικών λιτότητας και διαιώνισης του δυσβάσταχτου χρέους, τις οποίες είχε καταδικάσει ο μέχρι πριν από λίγες ώρες υπουργός Οικονομικών.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία πολιτική ενέργεια που δείχνει ότι μάλλον στη σκακιέρα της διαπραγμάτευσης πήρε για τα καλά το πάνω χέρι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε και όλες εκείνες οι δυνάμεις εντός και εκτός χώρας οι οποίες είχαν στοχοποιήσει εδώ και πολύ καιρό τον κ. Βαρουφάκη, έναν τεράστιο επιστήμονα των οικονομικών.

Δυστυχώς φαίνεται ότι με τη σημερινή ενέργεια μάλλον δεν έφτασε αποκωδικοποιημένο το μήνυμα του δημοψηφίσματος στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αν μη τι άλλο πρέπει να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τη σημερινή παραίτηση – αποπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη.

Εξυπακούεται ότι αν δεν ήταν θέμα αποκωδικοποίησης του μηνύματος και υπήρξε κάτι άλλο ενόψει της τελικής διαπραγμάτευσης επίσης θα πρέπει να βγει και να το πει ο πρωθυπουργός που έδειξε ότι δεν φοβάται τον ελληνικό λαό.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ