ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΙΑΣ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Βόλου μαζί με το κιθαριστικό σύνολο και το σύνολο της Οπερέτας του σχολείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Σμύρνη στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος του συνόλου με θέμα το τραγούδι “ΡΕΤΡΟ”.

Κίνητρο αυτής της επίσκεψης στις  χαμένες πατρίδες ήταν οι γνωστοί εκπρόσωποι αυτού του είδους τραγουδιού, Κώστας Γιαννίδης και Μιχάλης Σουγιούλ που γεννήθηκαν στην Σμύρνη και στο Αϊδίνιο της Μ.Ασίας αντίστοιχα.

Η ζεστή αγκαλιά της Σοφίας Σαμμουηλίδου (ιδιαιτέρας γραμματέως του Έλληνα  προξένου στην Σμύρνη Κ.Τσακίρη) θα μείνει στα παιδιά στου καθηγητές και στους γονείς του σχολείου μας αξέχαστη.

Το σύνολο παρουσίασε το πρόγραμμά του στο θέατρο <<HAN>> της Σμύρνης που παραχωρήθηκε δωρεάν για την συναυλία. Σε ένα ζεστό ακροατήριο από Έλληνες και Τούρκους οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ερμηνεύοντας το πρόγραμμα τους και στην συνέχεια παρακολούθησαν ένα θεατρικό δρώμενο από μια ομάδα Τούρκων μαθητών.

Η Τροία, η Πέργαμος , το Αϊβαλή και τα Μοσχονήσια συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα του ταξιδιού.

Υπεύθυνοι καθηγητές του συνόλου, Ιλεάνα – Μαρία Μάρδα , Πόπη Τζάλλα , Ελίνα Παπαγεωργίου , Κατερίνα Αποστολοπούλου , η εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μάγδα Κουμπαρέλου , οι συνοδοί γονείς και οι μαθητές θα θυμούνται πάντα με συγκίνηση αυτήν την εμπειρία που τους έφερε κοντά στον ελληνισμό του παρελθόντος που ήκμασε στην περιοχή αυτή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ