ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Ικανοποιημένος για τη σκληρή μάχη που έδωσε η Ελλάδα στις δύσκολες διαπραγματεύσεις δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι τώρα ξεκινά η μάχη εντός της χώρας για να τελειώσει η κυβέρνηση με τα κατεστημένα.

Ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του ανέφερε:

“Δώσαμε μάχη. Παλέψαμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο, μια συμφωνία για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Βρεθήκαμε μπροστά σε σκληρά διλήμματα. Πήραμε την ευθύνη της απόφασης προκειμένου να μην υλοποιηθούν οι επιδιώξεις των πιο ακραίων. Η συμφωνία είναι δύσκολη. Όμως αποτρέψαμε την μεταφορά της περιουσίας στο εξωτερικό. Αποτρέψαμε την οικονομική ασφυξία και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Καταφέραμε σε αυτή τη μάχη να κερδίσουμε την αναδόμηση του χρέους και βέβαιη χρηματοδότηση για το επόμενο διάστημα. Αφήσαμε όμως και μία παρακαταθήκη για αλλαγή στην Ευρώπη, Θα παλέψουμε για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη. Κερδίσαμε τη λαϊκή κυριαρχία. Θα κερδίσουμε και την εθνική κυριαρχία.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες που δώσαμε μια σκληρή μάχη η οποία στο τέλος της ημέρας θα δικαιωθεί. Η απόφαση κρατά την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι τα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή.

Το πακέτο των 35 δις., η αναδιάρθρωση του χρέους και η χρηματοδότηση της οικονομίας θα δημιουργήσει νέες συνθήκες και θα φέρει επενδύσεις που θα αντισταθμίσουν την υφεσιακή προοπτική.

Τα βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή τη φορά θα φορτωθούν τα βάρη αυτοί που το προηγούμενο διάστημα ξέφευγαν.

Οσο σκληρά παλέψανε έξω το ίδιο σκληρά θα παλέψουμε και εντός για να τελειώσουμε με τα κατεστημένα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ