ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ! 14ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 12.000 ΕΥΡΩ!

Απίστευτη τροπή πήρε η πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του 14χρονου μαθητή στις Λιβανάτες Φθιώτιδας τον περασμένο Μάιο, αφού όπως αποδείχθηκε ο ίδιος ο ανήλικος μαζί με δύο φίλους του σκηνοθέτησαν την «αρπαγή» για να καρπωθούν το ποσό των 12.000 ευρώ!

Ήταν μεσημέρι της 22ης Μαΐου όταν ο 14χρονος έφυγε από το σπίτι του για να πάει σε τοπικό φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Κινούμενος πεζός και πριν προλάβει να φθάσει στο φροντιστήριο, άγνωστος δράστης τον επιβίβασε βίαια σε αυτοκίνητο τύπου βαν και του έδεσε τα μάτια με μαντήλι.

Ακολούθως η μητέρα του, η οποία ειδοποιήθηκε από το φροντιστήριο ότι ο γιος της δεν πήγε στο προκαθορισμένο μάθημα, τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο απάντησε ένας εκ των υποτιθέμενων απαγωγέων και της ζήτησε την καταβολή λύτρων, ύψους 12.000 ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Άμεσα στην ευρύτερη περιοχή κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και τελικά μετά από δύο περίπου ώρες οι «απαγωγείς» φίλοι του, χωρίς να παραλάβουν λύτρα, απελευθέρωσαν τον 14χρονο σε αγροτική περιοχή των Λιβανατών, έχοντας αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο.

Από τη μεθοδική αστυνομική διερεύνηση του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας διακριβώθηκε ότι ο 14χρονος, μαζί με έναν 18χρονο και έναν 17χρονο, «σκηνοθέτησαν» την σε βάρος του υποτιθέμενη απαγωγή, με σκοπό να αποσπάσουν, ανεπιτυχώς, χρήματα από τους γονείς του.

Οι ανήλικοι προσήχθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και ομολόγησαν το σχέδιό τους, ενώ ο 18χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, το οποίο υποτίθεται ότι είχαν αφαιρέσει οι «απαγωγείς» του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ ο 14χρονος κατηγορείται επιπλέον και για ψευδή καταμήνυση.

athensmagazine.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ