ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ Ε.Α.Μ.

 

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πλήρως υποταγμένη στις απαιτήσεις των δανειστών και αποφασισμένη να αλυσοδέσει τη χώρα και το λαό με ένα νέο δυσβάσταχτο και καταστροφικό μνημόνιο με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνία, είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε και να εμποδίσουμε αυτή την εξέλιξη.

Είναι πλέον αναγκαιότητα η συνένωση όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων χωρίς ηγεμονισμούς και διαθέσεις καπελώματος, σε ένα Εθνικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο (Ε.Α.Μ.) που θα σαρώσει από άκρο σε άκρο τη χώρα και θα εξηγήσει στο λαό τις συνέπειες αυτού του νέου μνημονίου, θα αναδείξει τις επιπτώσεις που θα έχουν στη ζωή όλων μας όλα τα μέτρα που θα φέρει η νέα συμφωνία λαιμητόμος και ταυτόχρονα θα παρουσιάσει την πρόταση για απεμπλοκή της χώρας από τα μνημόνια μέσα από την καταγγελία του επονείδιστου και παράνομου χρέους, μέσα από την έξοδο από το ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση, μέσα από την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Θα πρέπει σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις που διαφωνούν κάθετα με τα μνημόνια και τις πολιτικές της Ε.Ε. να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και παραμερίζοντας τα όσα λίγα τους χωρίζουν να βρουν κοινή συνισταμένη έκφρασης και δράσης.

Θα πρέπει το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σχέδιο Β’, η Αριστερή Πλατφόρμα και ανένταχτοι της Αριστεράς αλλά και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να συγκροτήσουν το νέο Εθνικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, στα πρότυπα του ΕΑΜ και μέσα από την παλλαϊκή συμμετοχή να ακυρώσουν στην πράξη τα μνημόνια, τη λιτότητα και την εθνική υποταγή.

Φυσικά ο δρόμος αυτός του αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις και στην υποταγή δεν θα είναι εύκολος. Θα χρειαστούν θυσίες και βήματα άγνωστα στους πολλούς μέχρι σήμερα. Όμως στην άκρη του τούνελ είναι βέβαιο ότι θα βγει ο ήλιος της αξιοπρέπειας και της ευημερίας του λαού, κάτι που δεν εγγυάται με τίποτα το μνημόνιο και η δήθεν αριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Είναι χρέος αυτού του νέου Ε.Α.Μ. να κάνει γνωστό στο λαό τι ακριβώς σημαίνει και το νέο μνημόνιο και η εμμονή στην ασφυκτική λιτότητα ώστε να γίνει κατανοητό ότι οι θυσίες που απαιτούνται για την απεμπλοκή από το ευρώ και την Ε.Ε. είναι μικρότερες από το μονόδρομο των μνημονίων. Και όταν το καταλάβει αυτό ο λαός γιατί θα το καταλάβει, ας ελπίσουμε πριν να είναι αργά, τότε θα είναι πιο εύκολο το έργο των αντιμνημονιακών δυνάμεων για ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ