“O ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ” ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

H ΜΚΟ Πήλιον Όρος σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει την παράσταση του Θεάτρου Σκιών “Ο Καραγκιόζης μετανάστης”. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Αυγούστου ώρα 9.00 το βράδυ στο Μύλο του Παππά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η παράσταση εντάσσεται στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο «Όλοι μέσα στην παράγκα» που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχνενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, την προαγωγή των δημοκρατικών αξιών και την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Για το σκοπό αυτό επιστρατεύτηκε το Θέατρο Σκιών και δημιουργήθηκε μια παράσταση με τίτλο «Ο Καραγκιόζης μετανάστης».  Με την κωμωδία, τη σάτιρα και τα βαθύτερα νοήματα που εκφράζει ο Καραγκιόζης, καλύπτει ένα διττό στόχο. Να ψυχαγωγήσει με λεπτό χιούμορ και να διαπαιδαγωγήσει ως προς τις αξίες της δημοκρατίας, τις αντιρατσιστικές στάσεις, την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας, και να προβληματίσει πάνω σε καθημερινά κοινωνικά θέματα. Ομάδα – στόχο αποτελούν τα παιδιά, οι νέοι και το ευρύ κοινό.

Ο Καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Βουλτσίδης, που παίζει την παράσταση, έχει δουλέψει με Ρομά, Πομάκους, Μετανάστες, Πρόσφυγες, έχει μεγάλη εμπειρία και παιδεία στην προσέγγιση του θέματος.

Τέλος, έχει τυπωθεί ενημερωτικό 16σελιδο έντυπο που μοιράζεται στην αρχή της παράστασης σε όλους τους παρευρισκόμενους θεατές με τίτλο “Η Δημοκρατία στα δύσκολα χρόνια – Οι ελληνικές Κοινότητες στην Τουρκοκρατία” του Νικόλα Δημητριάδη, με πολύ γουστόζικα σκίτσα και ενδιαφέροντα κείμενα, που έχει ως σκοπό να καλλιεργήσει στο ευρύ κοινό την προάσπιση και προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, την ισότητα όλων, την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και την εξάλειψη της ξενοφοβίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ