Ν. ΣΚΟΡΙΝΗΣ: Η “ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ” ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ

Ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, για μια κυβέρνηση τετραετίας, ώστε να ξετυλίξει το πρόγραμμά του ενάντια στη διαφθορά, τη διαπλοκή, τις εξαρτήσεις, τη φοροδιαφυγή αλλά και για να βγάλει τη χώρα από το σημερινό τέλμα, ζήτησε σήμερα από τη Λάρισα το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος και υπεύθυνος του τομέα Μικρομεσαίων, μιλώντας στο paidis.com.

Ο κ. Σκορίνης αφού τόνισε ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια δύσκολη συμφωνία με τους δανειστές – εταίρους, σημείωσε με νόημα ότι αυτή η συμφωνία έχει και θετικά στοιχεία αφού βάζει άμεσα στο τραπέζι το θέμα του χρέους το οποίο ευθύνεται για τα μνημόνια και τη σκληρή λιτότητα. Παράλληλα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες θα πρέπει με το πρόγραμμά της να εγγυηθεί την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ώστε να αρχίσει επιτέλους να παράγει, και το μόνο κόμμα που έχει ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Εμείς σε αντίθεση με τη ΝΔ, που δεν έχει κανένα πρόγραμμα, μπορούμε να απαντήσουμε στα μεγάλα προβλήματα που μας έφτασαν μέχρι εδώ, όπως είναι η διαφθορά, η διαπλοκή, οι στενές σχέσεις εργολάβων και ΜΕ, η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο. Παράλληλα είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορούμε να προχωρήσουμε σε αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκορίνης, ξεκαθαρίζοντας ότι με βάση αυτά τα δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει με τη ΝΔ, παρά το γεγονός ότι ο σημερινός αρχηγός της Β. Μεϊμαράκης, θέλοντας να θολώσει τα νερά και να περάσει στον κόσμο την εντύπωση ότι όλοι ίδιοι είμαστε.

“Δεχόμαστε καθημερινά μια ψεύτικη επίθεση φιλίας και συνεργασίας και ακούμε για κυβέρνηση “εθνικής Ελλάδας”. Ξεχνούν φαίνεται στη ΝΔ τί έγινε με την κυβέρνηση εθνικής Ελλάδος του κ. Παπαδήμου, αλλά και στη συνέχεια με την κυβέρνηση Σαμαρά που στήριξαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Δεν μας λένε ότι αυτές οι κυβερνήσεις “εθνικής Ελλάδος” απέτυχαν γιατί δεν στήθηκαν πάνω σε μια ισχυρή προγραμματική συμφωνία”, ανέφερε ο κ. Σκορίνης, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ισχυρή εντολή για να προχωρήσει και σε συνεργασίες πάνω στη βάση της προγραμματικής του πρότασης, που, όπως είπε, είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση.

Τέλος χωρίς να θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του για τις μετεκλογικές συνεργασίες, παραπέμποντας στο αποτέλεσμα της κάλπης, σχολιάζοντας την συνολική παρουσία της Λαϊκής Ενότητας του κ. Λαφαζάνη, σημείωσε ότι με τη στάση της αλλά και την απουσία πειστικής πρότασης, στέλνει μαζικά και πάλι πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ πολλούς από εκείνους που πίστεψαν ότι μπορεί να προβάλει κάτι διαφορετικό.

“Οι πολίτες κατανοούν ότι πρέπει να δώσουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη εξόδου από το τέλμα, μέσα από δύσκολες διαδρομές αλλά με βάση τη ρεαλιστική μας πρόταση”, κατέληξε ο κ. Σκορίνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ